«Рентген» з Олександром Михельсоном

10 Березня 2010
19106
10 Березня 2010
07:26

«Рентген» з Олександром Михельсоном

19106
Гостем авторської програми Марини Бердичевської на радіо «Промінь» був політичний оглядач сайту «Главред» Олександр Михельсон
«Рентген» з Олександром Михельсоном

27 лютого в гостях у програми «Рентген», яка виходить щосуботи на радіо «Промінь», був політичний оглядач сайту «Главред» Олександр Михельсон.

 

Розмова відбулася у розпал страйку видання, який розпочався після майже двомісячної затримки зарплат представників редакції сайту та однойменного журналу.

 

Як активний учасник подій та голова страйккому Олександр розповів про підготовку та перебіг неполітичної акції журналістів. Він підкреслив: до такого радикального рішення його колеги прийшли не відразу. «Колектив організувався і став на спільну точку зору - вона не викристалізовується ніколи відразу, це вимагає часу. Та й, згідно з нашим законодавством, ти не можеш одразу оголосити страйк, це потребує часу. Спочатку потрібно писати повідомлення, подавати вимоги, якщо ти не хочеш, щоб тебе і твоїх колег звільнили за прогули, про які ти навіть не знав. Ми все це пройшли, ми над цим попрацювали», - зазначив журналіст.

 

Аналізуючи перебіг подій, пан Михельсон наголосив, що ефективний страйк потребує не лише обґрунтованого юридично захисту прав, узгодження дій з безпосереднім керівництвом редакції, а й високого рівня громадянської відповідальності представників медіа: «Рубати зопалу не треба, треба йти поступово, обережно, але головне при цьому - йти. Нехай це будуть маленькі кроки, але вперед, а не назад».

 

З повним записом радіопрограми можна ознайомитися тут:

 

 

Програму створено в рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян», який «Детектор медіа» реалізує спільно з Інститутом масової інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19106
Читайте також
20.01.2010 10:50
«Телекритика»
14 192
14.12.2009 18:01
«Телекритика»
20 107
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду