Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 березня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 березня 2024 року

13 Березня 2024
577
13 Березня 2024
21:54

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 березня 2024 року

577
«Оскар» докфільму «20 днів у Маріуполі», скандальна заява Папи Римського, ядерний шантаж Росії, акція трьох «П»
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом»  

У блоці «1+1» радник директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Веселовський назвав заяву Папи Римського в інтерв’ю швейцарському медіа «Radio Televisione Svizzera» (RSI) щодо «сміливості підняти білий прапор і вести переговори» «дурною заявою людини, далекої від реальності». За словами Веселовського, світ повинен не дати Україні стати жертвою «нового Гітлера і його, доволі великої, слід визнати, компанії». 

Юристка, ексчленкиня української делегації в Тристоронній групі по Донбасу Тетяна Іванова коментувала заяви роспропаганди, нібито щонайменше 30% мешканців окупованих територій уже готові взяти участь у виборах Путіна. За її словами, ці 30% — це люди, які приїхали туди з Росії, переважно неслов’янського походження. Тобто на справжніх місцевих мешканців росіяни не розраховують.  

Директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих, коментуючи статтю в The New York Times щодо наміру Путіна в 2022 році кинути на Україну ядерну бомбу, від чого його нібито відмовили Індія і Китай, відзначив, що ядерний шантаж росіян не припинявся ніколи. Цікавіше, що в статті йдеться також про підготовку США «відповіді» Путіну, яка, попри усталену думку, нібито мала бути неядерною.  

Експерт-міжнародник Станіслав Желіховський прокоментував обмін компліментами кандидата в президенти США Дональда Трампа й угорського прем’єра Віктора Орбана. Для Трампа важливо було показати, що до нього уже сьогодні їдуть на поклон глави європейських держав, зазначив гість. На його думку, до слів Орбана щодо припинення підтримки України та виходу США з НАТО в разі перемоги Трампа варто ставитися з певним скепсисом, водночас до виборів в Америці ми ще не раз побачимо подібні зустрічі, в тому числі одіозних політиків.       

Політичний коментатор Олег Лісний назвав вручення «Оскара» документальній стрічці «20 днів у Маріуполі» важливим, адже тепер фільм мають показати по всьому світу, тобто правду про трагедію Маріуполя дізнаються мільйони людей.

У блоці каналу «Інтер» співзасновник аналітичного центру «Об'єднана Україна» Антон Кучухідзе висловив думку, що здобуття стрічкою «20 днів у Маріуполі» премії «Оскар» посилить міжнародне становище України.  

Голова Громадської ліги «Україна – НАТО» Сергій Джердж коментував підняття біля штаб-квартири НАТО в Брюсселі жовто-синього прапора: Швеція офіційно стала 32-м членом Альянсу.

Гостя в студії, оперна співачка і колишня депутатка Держдуми РФ Марія Максакова говорила зокрема про вибори Путіна. За словами гості, діаметрально протилежні рекомендації різних «крил» так званої російської опозиції — ігнорувати вибори або ж опівдні 17 березня всім вийти на вулиці — свідчать, що ті, хто називає себе російською опозицією, втратили час, зараз діяти слід іншими методами. 

Представлений як політичний представник Легіону «Свобода Росії» Ілля Пономарьов теж говорив про акцію трьох «П» — «Полдень против Путина», закликавши її учасників не заходити на територію виборчих дільниць, щоб не підігравати пропагандистській телекартинці нібито всенародної підтримки кремлівського режиму.     

У блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Іван Ступак нагадав, що Росія — єдина ядерна держава в світі, яка декларує цілих п’ять приводів для застосування ядерної зброї. В інших таких причин одна-дві. 

«Президент «Маріупольського телебачення» (2019-2023)», блогер і волонтер Микола Осиченко розповів зокрема, що бачив стрічку «20 днів у Маріуполі» багато разів і кожен раз плакав. За його словами, тривалість фільму — 90 хвилин, решту матеріалу, а відзнято було 130 годин, не пропустила американська цензура: на думку цензорів, люди не повинні такого бачити.    

Російський політтехнолог Ростислав Мурзагулов запевнив, що на виборах легкої прогулянки у Путіна не буде: 70% росіян підтримують припинення війни з Україною, і Путін боїться волевиявлення цих людей. Саме тому він пустив на вибори лише трьох «дублерів», навіть більш-менш впізнаваних Зюганова і Миронова цього разу немає. На думку Мурзагулова, ігнорування багатьма громадянами виборів полегшить фальсифікацію їхніх результатів, у протилежному випадку можна все ж очікувати сюрпризів. Усі диктатори закінчують погано, так закінчить і Путін, резюмував також гість.     

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
577
Теги:
Читайте також
12.03.2024 10:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
442
12.03.2024 08:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
300
11.03.2024 09:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
448
08.03.2024 11:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
300
07.03.2024 11:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
Тетяна Шаміна
«Детектор медіа»
210
06.03.2024 20:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
526
06.03.2024 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
227
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду