Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 березня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 березня 2024 року

18 Березня 2024
732
18 Березня 2024
12:25

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 березня 2024 року

732
10-річчя незаконного «референдуму» в Криму, удари по НПЗ у Росії, рейд російських добробатів, зближення Вірменії з ЄС, «яструб війни» Макрон.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «1+1», «FreeДом» 

У блоці ICTV/СТБ голова Європейської партії Вірменії Тигран Хзмалян зазначив, що нинішня політика держави на зближення з Євросоюзом — це ляпас росіянам, відповідь на договір 103-річної давнини, коли Росія поділила Вірменію з Туреччиною.

Політичний консультант Дмитро Васильєв висловив думку, що Дональд Трамп своїми іноді антиукраїнськими діями стимулює європейських лідерів ухвалювати самостійні рішення.

Голова правління Асоціації «Нафта й Газ України» Андрій Закревський пояснив, що кожен НПЗ має унікальне обладнання для певного сорту нафти, тому їхнє знищення завдає окупантам великої шкоди, а відновлювати все дуже важко через необхідність шукати відповідну документацію. 

Заступник представника президента в Криму Денис Чистіков розповідав про рух спротиву на півострові, який діяв постійно у різних формах, а після повномасштабного вторгнення лише посилився.

У блоці «1+1» економіст Іван Ус відзначив, що російський бюджет на 2024 рік передбачав нереалістичні доходи, тому розмови про підвищення податків були лише питанням часу. Також, на думку гостя, в Росії доведеться відпускати курс, щоб збільшити валютні надходження.

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Мережко назвав вибори на окупованих українських територіях злочином проти міжнародного права і свідченням нелегітимності путінського режиму.

На думку експерта-міжнародника Станіслава Желіховського, те, що республіканці запропонували альтернативні документи щодо допомоги України, є радше позитивним моментом: нехай інша сума і на інших умовах, головне, щоб швидше.

Очільник центру «Український меридіан» Дмитро Левусь звернув увагу на здатність Путіна «всіх діставати» настільки, що Фінляндія і Швеція, які десятиліттями вагалися, вступили в НАТО, а «голуб миру» Макрон перетворився на «яструба війни».

Політичний коментатор Володимир Фесенко окреслив мотивацію путінського режиму: Путін замислювався про наступника, але це викликало гризню, до того ж він побачив, як колишній президент Казахстану Назарбаєв усе втратив, коли у нинішнього очільника держави Токаєва виявилася власна воля. Тому Путін вирішив залишатися при владі і фінансових потоках якомога довше.

У блоці каналу «FreeДом» російський політолог Аббас Галлямов назвав організацію виборів у Росії провальною. Проте це жодним чином не вплине на результат, який забезпечать повністю підконтрольні Кремлю інституції.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров пригадав події 10-річної давнини: той «референдум» у Криму був беззаконням, яке не змогли зупинити ані власна держава, ані міжнародна спільнота. Окупація виправдала і навіть перевершила усі найгірші прогнози, які лунали тоді від представників кримськотатарської та української спільнот.

На думку політичного представника легіону «Свобода Росії» Іллі Пономарьова, сам Путін високо оцінив рейд російських добробатів у Бєлгородській та Курській областях. За словами Пономарьова, Путін реально вважав, що легіон «Свобода Росії» може зірвати вибори і захопити настільки велику територію, щоб вона могла бути предметом розміну у потенційних мирних перемовинах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
732
Теги:
Читайте також
23.03.2024 13:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
225
22.03.2024 12:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
301
21.03.2024 15:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
195
20.03.2024 15:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
179
19.03.2024 14:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
326
12.03.2024 10:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду