Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 березня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 березня 2024 року

17 Березня 2024
225
17 Березня 2024
12:21

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 березня 2024 року

225
Рейд російських добробатів, удари по НПЗ у Росії, вибори Путіна, «злий клоун» Медведєв.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» генерал армії Микола Маломуж заявив, що легіон «Свобода Росії» обрав правильний час для наступу — коли Путін саме створює картинку, нібито уся Росія його підтримує.

Політичний коментатор Дмитро Васильєв припустив, що законопроєкт щодо допомоги Україні в американському Конгресі ухвалять наприкінці березня - на початку квітня.

Економіст Ілля Несходовський перелічив наслідки ударів по російських НПЗ: зниження валютної виручки, погіршення торговельного балансу, дефіцит бензину, рекордне підняття цін.

На думку російського журналіста і соціолога Ігоря Яковенка, Путін бере приклад з двох найбільших злочинців в історії — Гітлера та Сталіна. Наразі в Росії відбувається ліквідація навіть імітації демократії, констатував Яковенко.

Експерт з протидії дезінформації Андрій Шаповалов висловив подив, що окупанти досі вірять у силу телевізора в Україні і вважають, що українці теж беруть інформацію «з першої кнопки».

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підбив підсумки десяти років окупації півострова: колонізація, насадження російського порядку, авторитарний режим, масове будівництво військових об'єктів, витіснення кримськотатарського народу з його Батьківщини, перетворення Криму на територію страху.

У блоці «1+1» російський економіст Ігор Ліпсіц заявив, що російська економіка вже десять років зростає мінімальними темпами, а зараз узагалі сама себе з'їдає, у бізнесу відбирають прибуток, зовнішні інвестори не приходять, зовнішніх позик немає. За прогнозом гостя, це все призведе до інфляції та скорочення споживання.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова повідомила, що не виключає можливість «великих негативних подій» в Росії на тлі виборів, адже зростання антипутінських настроїв гаситимуть старим методом, який Курносова сформулювала як «ми вас підірвемо, ви будете боятися і знову полюбите фюрера».

Політичний коментатор Володимир Фесенко назвав заступника голови російського Радбезу Дмитра Медведєва «злим клоуном та злісним тролем», якого не варто сприймати всерйоз. Водночас заяви Медведєва можуть слугувати доказами у міжнародних судах щодо вчинення геноциду росіянами, позаяк він є офіційною особою.

Політичний коментатор Андрій Піонтковський назвав спікера Палати представників США Майка Джонсона «конченим негідником», а експрезидента Дональда Трампа — «мафіозним босом».

У блоці каналу «FreeДом» доброволець легіону «Свобода Росії» Олексій Барановський звернув увагу, що Путін уже двічі коментував їхню операцію. Отже, «поцілили правильно, почало свербіти там, де і мало». Вибори в Росії відбуваються «з вогником», пожартував гість.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав «вибори» на окупованих територіях юридично нікчемною подією, яку ніхто і ніколи не визнає, і закликав не визнавати в цілому легітимність Путіна та на цій підставі призупинити членство Росії в міжнародних інститутах.

На думку політичного коментатора Ярослава Божка, слова президента Франції Емманюеля Макрона про західні війська в Україні «не додають йому популярності, але потребують певної рішучості». Гість дійшов висновку, що Франція таким чином хоче запобігти небажаному розвитку подій — нападу Росії на НАТО або наступу на північ України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
225
Теги:
Читайте також
22.03.2024 12:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
301
21.03.2024 15:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
193
20.03.2024 15:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
179
19.03.2024 14:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
326
12.03.2024 10:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
442
12.03.2024 08:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду