Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 березня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 березня 2024 року

14 Березня 2024
576
14 Березня 2024
15:29

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 березня 2024 року

576
Рейд російських добробатів, вимоги польських аграріїв, вибори Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук говорив зокрема про рейд підрозділів легіону «Свобода Росії», Російського добровольчого корпусу (РДК) та «Сибірського батальйону», які вранці 12 березня перетнули українсько-російський кордон і зайшли на територію Бєлгородської та Курської областей.

Експертка Регіонального центру прав людини (RCHR) Катерина Рашевська вкотре назвала злочином намагання росіян позбавити викрадених ними українських дітей ідентичності та висловила думку, що повернення маленьких українців на Батьківщину є першочерговим завданням, а для дітей з окупованих територій єдиним порятунком є звільнення цих територій. 

Співрозмовником Сакена Аймурзаєва в черговому інтерв'ю з циклу «Люди доброї волі» був російський художник Артем Лоскутов. Йшлося про вбивство Навального, життя в Ризі й намір не повертатися в Росію, де «нічого хорошого не буде навіть після Путіна». А також про убинопис — створення картин за допомогою фарб і поліцейської дубинки. 

У блоці каналу «Інтер» про рейд російських добробатів говорили зокрема воєнно-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов, політичний коментатор Олег Саакян, аналітик Стокгольмського центру досліджень Східної Європи Андреас Умланд. Гості були одностайні в тому, що йдеться про внутрішній конфлікт в Росії за участі озброєної опозиції. 

На думку російської політичної аналітикині Ольги Курносової, Кремль, безперечно, наляканий діями російських добробатів, про це свідчить реакція підконтрольного медіапростору. Що стосується виборів Путіна, то напередодні, за словами Курносової, в Кремлі нарешті вирішили, хто буде другим — комуніст Харитонов. Будь-який інший варіант може призвести до антивоєнних протестів, вважає гостя, яка також висловилася за бойкот виборів, бо «не можна бути співучасником злочину».    

Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, коментуючи вимоги польських аграріїв, які блокують українсько-польський кордон, зазначив, що Україну вони використовують як важіль тиску на Єврокомісію. Їх не влаштовує, по-перше, впровадження так званого «зеленого курсу», відкласти який вимагають аграрії всього ЄС. А по-друге, вони хочуть збільшення субсидій і дотацій зокрема польському тваринництву. 

У рубриці «Високий кабінет» з ведучим Олегом Борисовим показали інтерв’ю з представником ГУР Міноборони Андрієм Юсовим

У блоці «1+1» російський політтехнолог Аббас Галлямов відзначив зокрема, що Путін не може навіть стати центром власного виборчого порядку денного: у грудні таким центром була Дунцова, в січні — Надєждін, в лютому — Навальний. 

За словами політичного коментатора Володимира Фесенка, нинішні події в Курській та Бєлгородській областях є ще одним свідченням того, що йде ніяка не «СВО», а справжня війна, яка вже приходить на територію Росії, і приходить в особі громадян Росії, що піднялися проти Путіна.  

Від імені саме цих людей доброволець Легіону «Свобода Росії» Олексій Барановський наголосив, що наразі відбувається перший такий великий виступ трьох російських добровольчих угрупувань. «Ми усіх, насамперед західні країни, закликаємо не визнавати Путіна легітимним президентом», — зазначив Барановський. 

Депутат окружних зборів округу Рок в штаті Вісконсін Юрій Рашкін говорив про новий пакет допомоги США Україні на 300 млн доларів. За словами гостя, це мізерна сума, адже мало би бути 60 млрд.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
576
Теги:
Читайте також
19.03.2024 14:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
326
12.03.2024 10:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
441
12.03.2024 08:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
299
11.03.2024 09:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
446
08.03.2024 11:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
300
07.03.2024 11:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
Тетяна Шаміна
«Детектор медіа»
209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду