Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 березня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 березня 2024 року

19 Березня 2024
186
19 Березня 2024
10:41

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 березня 2024 року

186
Вибори без вибору в Росії, величезна кількість цивільних українців у полоні, «смерть» російської опозиції
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» прессекретар російського фонду «Йдіть лісом» Іван Чувіляєв сказав, що йому важко уявити факт, який би міг зупинити Путіна у війні проти України за умов, коли російська влада абсолютно не рахується з втратами.

Російський журналіст Олексій Левченко назвав лейтмотивом «виборів» у Росії демонстрацію неможливості альтернативних точок зору: кандидата Даванкова, за якого закликали голосувати деякі опозиціонери, хотіли опустити на останнє місце, хоча виходило й погано.

Директор Агентства реформування сектору безпеки Віктор Ягун зазначив, що впродовж багатьох років Путін «продавав» росіянам безпеку та стабільність в обмін на свободу, зокрема волевиявлення. Однак зараз, коли добровольчі легіони і ЗСУ обстрілюють російські міста, у населення почали виникати «незручні питання».

Російський політичний коментатор Дмитро Єловський висловив переконання, що акція «Полдень против Путина» — це шанс для опозиції провести бодай якусь масову акцію, а для людей — можливість побачити, що вони не самотні у своїх поглядах.

Денний блок каналу «FreeДом» складався з попередньо записаних інтерв'ю та повторів.

У вечірньому блоці ICTV/СТБ член експертної ради Центру громадянських свобод Михайло Савва розповів про величезні масштаби утримання росіянами за ґратами українських цивільних — такої кількості полонених не було з часів Другої світової війни. Потрібен новий механізм їхнього звільнення, тому що нинішніми темпами на це може піти 100 років, наголосив Савва.

Політичний коментатор Євген Добряк безпосередньо у студії телемарафону спрогнозував, що допомога Україні в Палаті представників США розглядатиметься за одним із двох сценаріїв: або спікер Джонсон все ж винесе її на голосування, можливо, окремими пакетами, або ж буде застосовано процедуру в обхід спікера, чого Джонсону дуже не хочеться, бо це вдарить по його позиціях на політичній арені.

Російський політолог Аббас Галлямов оцінив реальний рейтинг Путіна у менш ніж 50%, можливо, навіть менше 40%.

Російський медійник Ілля Давлятчин відзначив, що російські федеральні канали загалом мало часу приділяли висвітленню виборів, але при цьому порушували закон щодо заборони агітації, демонструючи ще до закриття дільниць інтерв'ю з Путіним.

Лідер руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников звинуватив опозиціонерів у легітимізації Путіна шляхом заклику до участі у виборах. Він також назвав 17 березня днем смерті російської опозиції та водночас заявив, що справжня опозиція нині зі зброєю в руках звільняє Білгородську та Курську області.

Німецький політолог Андреас Умланд порівняв позиції канцлера ФРН Олафа Шольца та президента Франції Емманюеля Макрона: Німеччина сама на себе накладає обмеження, а Франція хоче залишити місце для амбівалентності та недомовленості, щоб в разі потреби скористатися новими засобами протистояння агресії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
186
Теги:
Читайте також
24.03.2024 13:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
365
23.03.2024 13:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
225
22.03.2024 12:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
300
21.03.2024 15:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
192
20.03.2024 15:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
179
19.03.2024 14:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
326
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду