Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 березня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 березня 2024 року

16 Березня 2024
454
16 Березня 2024
09:16

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 березня 2024 року

454
Стабілізація лінії фронту, рейд російських добробатів, вибори Путіна
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» дипломат Олександр Левченко говорив про антиурядові й антиросійські протести у Словаччині.    

Генерал-майор СБУ Віктор Ягун розповідав про шпигунські мережі Росії в Європі, а також коментував викриття Службою безпеки України агентурної мережі ФСБ, яка діяла «під прикриттям» УПЦ МП.

За словами очільниці фонду «Русь сидяча» Ольги Романової, багато росіян воліють «не помічати» вибухів і пожеж на російських нафтопереробних заводах, називаючи такі повідомлення західною пропагандою. «Люди живуть у своїй бульбашці, в своєму коконі», — додала Романова. Вона також висловилася на підтримку акції трьох «П» («Полдень против Путина»), запланованої частиною так званої російської опозиції на 17 березня.  

У блоці «1+1» воєнно-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов, коментуючи рейд російських добробатів на територію Бєлгородської та Курської областей, висловив думку: їм варто було б закріпитися на звільнених територіях, щоб у майбутньому використати це як аргумент на перемовинах, мовляв, ми можемо «обміняти» Бєлгородську область на одну з окупованих росіянами українських областей. Снєгирьов також нагадав, що Гайворон — типова українська назва, а Бєлгородчина — історично українські землі, згідно з Брест-Литовським мирним договором 1918 року. 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров пояснив, чим у 1954 році було вмотивоване рішення Микити Хрущова передати Крим Україні, яке нині хоче скасувати Держдума.   

Радник директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Веселовський коментував наміри Вірменії вийти з ОДКБ.  

У блоці каналу «FreeДом» співрозмовником Ксенії Смирнової в черговому інтерв’ю з циклу «На грані» був старший науковий співробітник Джеймстаунського фонду (Вашингтон), письменник Януш Бугайський — автор книги «Неспроможна держава» про розкол Росії.    

Воєнний експерт Владислав Селезньов, говорячи про стабілізацію лінії фронту, повідомив хороші новини від наших артилеристів, які наразі можуть вести більш інтенсивний вогонь, тобто снаряди мають. 

Про ситуацію в Курській та Бєлгородській областях у цьому блоці говорив доброволець Легіону «Свобода Росії» Олексій Барановський.

Співзасновник і виконавчий директор інтернет-проєкту StopFake Руслан Дейниченко назвав «головним джерелом дезінформації» Telegram, однак на запитання ведучих щодо конкретних фейків відповів ухильно: мовляв, шукають больові точки і б’ють по них. 

Народний депутат України (фракція партії «Європейська солідарність»), член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Олексій Гончаренко коментував підготовку Єврокомісією переговорної рамки щодо членства України й Молдови в ЄС зокрема і шлях України до Євросоюзу загалом. За словами Гончаренка, в контексті євроінтеграції ми повинні просувати думку, що Україна — це не лише виснажена війною країна, але й країна, де сотні тисяч чоловіків і жінок мають досвід сучасних бойових дій. До таких країн можна віднести США і Росію, але в Європі наразі такої немає жодної. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
454
Теги:
Читайте також
20.03.2024 15:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
179
19.03.2024 14:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
326
12.03.2024 10:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
442
12.03.2024 08:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
299
11.03.2024 09:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
447
08.03.2024 11:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
300
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду