Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 березня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 березня 2024 року

16 Березня 2024
72
16 Березня 2024
12:17

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 березня 2024 року

72
Удари по НПЗ у Росії, рейд російських добробатів, вибори Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев заявив, що наслідки атак українських дронів на НПЗ у Росії російські автомобілісти незабаром відчують на собі. Із початком посівної конкуренцію за пальне між аграріями і військовими виграють, безперечно, військові, які «заберуть усе».  

Експерт-міжнародник Станіслав Желіховський говорив про візит президента Польщі Анджея Дуди й очільника польського уряду Дональда Туска до Сполучених Штатів, пов'язаний зокрема зі 25-річчям вступу Польщі до НАТО. 

Адвокат Юрій Білоус, який займається збиранням доказів воєнних злочинів Росії проти України, коментував намагання Держдуми Росії скасувати рішення від 1954 року про передачу Криму від РРФСР Українській РСР. За словами адвоката, у 2000-х навіть сам Путін визнав існуючі на той час кордони, підписавши міждержавні угоди.   

У блоці каналу «Інтер» воєнний експерт Олексій Гетьман назвав рейд російських добробатів на територію Бєлгородської та Курської областей акцією більш політичною, ніж воєнною, що, на його думку, є правильним. До Москви вони не дійдуть, спрогнозував Гетьман: пальне в танках закінчиться, а заправитися буде ніде. 

Правозахисник, президент Громадського фонду «Ліберті» Галим Агелеуов розповів зокрема про шкоду, якої завдають місцевим мешканцям випробування російських ракет на полігоні Капустин Яр у західному Казахстані.   

Депутат Європарламенту, литовський дипломат Пятрас Ауштрявічюс розмірковував, яку саме підтримку Україні можуть зараз надавати країни Європи, а російський політтехнолог Ростислав Мурзагулов ділився враженнями від поїздки до Кривого Рогу, зокрема на місце нещодавно зруйнованого російськими ракетами будинку. Мурзагулов зізнався, що йому було неймовірно соромно за свій «червоний» російський паспорт, і висловив вдячність містянам, які не відмовлялися з ним розмовляти — щоправда, спочатку з’ясувавши його позицію.    

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» рейд російських добробатів на територію Бєлгородської та Курської областей коментував політичний представник легіону «Свобода Росії» Ілля Пономарьов, який висловив сумнів, що добробатам вдасться довго утримувати звільнені від кремлівського режиму території. 

Членкиня політради партії «Парнас» Наталя Пелевіна повідомила, що російська опозиція закликала Захід не визнавати легітимними вибори в Росії, що відбуваються й на окупованих територіях: «Хтось підтримав, хтось ні, але, можливо, наші західні колеги ще нас здивують». Пелевіна належить до тих, хто схвалює акцію «Полдень против Путина». За її словами, ще однією формою протесту може бути псування бюлетенів.      

Голова правління ГО «Рада з інформаційної безпеки та кіберзахисту» Елліна Шнурко-Табакова коментувала російську пропагандистську операцію «Перун»: не досягаючи воєнних цілей так званої «СВО», ворог намагається поглибити внутрішні протиріччя в Україні.  

В етері показали також останній перед виборами Путіна випуск проєкту «Кандидат».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
72
Теги:
Читайте також
21.03.2024 15:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
195
20.03.2024 15:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
179
19.03.2024 14:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
326
12.03.2024 10:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
442
12.03.2024 08:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
300
11.03.2024 09:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
448
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду