Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 липня 2023 року

10 Липня 2023
347
10 Липня 2023
13:37

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 липня 2023 року

347
Очікування від саміту НАТО у Вільнюсі, візити Зеленського до Болгарії та Чехії, касетні боєприпаси від США.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» віцепрезидент Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей» Олексій Лазаренко говорив про труднощі з поверненням в Україну викрадених Росією дітей. 

На думку виконавчого директора Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, після «опереточного путчу» Євгена Пригожина російський бізнес відчув слабкість влади. Відчули її й громадяни: у перший день після путчу росіяни зняли зі своїх рахунків понад 110 млрд рублів, що, за словами Пендзина, свідчить про недовіру фінансово-економічній системі держави. «Відреагував» і курс рубля, впавши до ста рублів за один євро. У вечірньому блоці каналу «FreeДом» про обвал рубля й падіння російської економіки говорив також керівник аналітичного напрямку Мережі захисту національних інтересів «ANTS» Ілля Несходовський

У блоці каналу «Інтер» речник Української Добровольчої армії Сергій Братчук коментував зокрема заяву Президента Зеленського про розкол Росії за принципом (не)підтримки Євгена Пригожина. На думку Братчука, розвал Росії почнеться з національних республік. Він також вважає, що страшилки Путіна, які озвучує зокрема Медведєв, — це спроба вплинути на колективний Захід, але той не здригнеться. Переговори можливі й без Путіна, а «ті, хто допустив марш Пригожина, у боярському рукаві тримають карту Кадирова, яка, дуже ймовірно, буде використана». 

Представниця Держдепартаменту США Андреа Калан відзначила важливість візитів президента Зеленського до Болгарії й Чехії, які він здійснив напередодні саміту НАТО у Вільнюсі, однак більше нічого конкретного щодо очікувань від саміту не сказала. На запитання ведучих про озброєння, яке може бути передано нашим захисникам, зокрема далекобійні ракети, гостя теж не відповіла, відбувшись загальними фразами про підтримку України.

За словами експерта з атомної енергетики Михайла Шустера, такого вибуху, як на ЧАЕС, на Запорізькій АЕС у будь-якому випадку не станеться, а росіяни мають на меті завдати удару українській економіці, дискредитувати «Енергоатом» й українську атомну галузь.

Колишній постійний представник України при ООН і Надзвичайний і Повноважний посол України в США Володимир Єльченко вважав візити Володимира Зеленського до Болгарії, Чехії і Словаччини важливими, позаяк збільшується кількість наших союзників напередодні саміту НАТО. Що стосується безпосередньо саміту, то, за словами Єльченка, питання не лише в гарантіях безпеки для України, але і в тому, як виглядатиме після війни система колективної безпеки загалом. Зараз ні ООН, ні ОБСЄ не у змозі виконати завдань, які перед ними стоять, зауважив Єльченко. Він також припустив, що підсумком візиту Зеленського до Туреччини може стати продовження дії «зернової угоди», до укладення якої турецький колега Зеленського Ердоган свого часу доклав чимало зусиль.   

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» про візити Зеленського до Болгарії, Чехії та Словаччини говорив дипломат Олександр Левченко.

Авіаційний експерт Валерій Романенко, коментуючи повідомлення про налагодження в Росії виробництва іранських шахедів, розповів, що українським Силам оборони не вистачає саме ударних дронів такого типу, а засновник благодійного фонду «Закриємо небо України» Ігор Романенко позитивно оцінив рішення США надати Україні касетні боєприпаси.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
347
Теги:
Читайте також
15.07.2023 00:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 331
13.07.2023 23:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 107
13.07.2023 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
279
12.07.2023 13:05
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 111
04.07.2023 11:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
742
03.07.2023 15:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
615
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду