Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 липня 2023 року

10 Липня 2023
1182
10 Липня 2023
19:53

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 липня 2023 року

1182
500-й день повномасштабної війни, передача Україні касетних боєприпасів, очікування від саміту НАТО у Вільнюсі, повернення з Туреччини командирів «Азову», доля зернової угоди.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» експерт Defense Express Іван Киричевський пояснив, що наразі процес надання Україні винищувачів F-16 не затягується, а, навпаки, робляться спроби його пришвидшити. «Британцям самим доводиться вчитися на ходу, як вчити наших пілотів», — зазначив Киричевський. Утім, затримка справді була — через запізнення з ухваленням нашими союзниками політичного рішення про передачу літаків. Експерт також спрогнозував, що слідом за касетними боєприпасами, рішення щодо яких США вже ухвалили, Україні дадуть і далекобійні ракети ATACMS.

Завідувач сектором регіональних стратегій у Національному інституті стратегічних досліджень Вячеслав Потапенко на прохання ведучих підбив підсумки 500 днів ізоляції Росії від світу: цілі Росії не досягнуті, Україна консолідувалася, Європа консолідувалася, Путін закрив вікно у Європу, яке прорубав Петро Перший, впродовж 10-15 найближчих років відновлення відносин, які були в Росії з провідними країнами Європи, неможливе.

В етері було також записане заздалегідь ексклюзивне інтерв’ю шефредактора телеканалу Олексія Мацуки з радником голови офісу Президента України Михайлом Подоляком. Тижневий аналіз поточних подій у такому форматі став на каналі традиційним. 

У блоці каналу «1+1» воєнний експерт Іван Ступак наголосив, що касетні боєприпаси є дуже ефективною зброєю, адже один касетний снаряд дорівнює десяти стандартним. Так він сказав, що Україна використовуватиме касетні боєприпаси лише там, де перебування цивільних виключене. 

За словами організатора «Білого легіону» Сергія Бульби, у зв’язку зі зростанням популярності Лукашенка в Росії російські медіа почали роз’яснювати, що його роль у переговорному процесі із заколотником Пригожиним не така вже й велика. Лукашенко, певне, вже вирішив скористатися смутою в Росії, припустив Бульба, адже давно казав, що Білорусь йому замала, і він мріяв очолити так звану союзну державу. 

Директор Інституту близькосхідних досліджень Ігор Семиволос назвав заяву президента Туреччини Ердогана, що Україна гідна бути членом НАТО, успіхом української дипломатії. Якби Ердоган сказав, що Туреччина підтримуватиме вступ України до НАТО, було б ще краще, зауважив Семиволос. Гість також відзначив анонсування Ердоганом візиту Путіна до Туреччини: Туреччина не підписала Римський статут, тобто арешт на її території за ордером Міжнародного кримінального суду Путіну не загрожує, але він все одно побоїться їхати і «захворіє», спрогнозував Ігор Семиволос.    

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» Іван Ступак, включившись в етер удруге, коментував повідомлення, що президент Зеленський особисто забрав із Туреччини п’ятьох командирів «Азову», які перебували там після російського полону. Хто б як не ставився до глави нашої держави, але цей вчинок вартий поваги, підкреслив Ступак.  

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук оптимістично налаштований щодо продовження зернової угоди, термін дії якої спливає 17 липня. Для України це важливо, наголосив гість, за час дії угоди вдалося реалізувати близько 33 млн тонн зернових, гроші пішли в бюджет, аграрії мали можливість підготуватися до нової посівної кампанії. А логістика експорту українського збіжжя Чорним морем у порівнянні з іншими шляхами лишається найефективнішою. 

Президент ГО «Українська асоціація зовнішньої політики» Володимир Хандогій впевнений, що жодні комісії й гарантії не замінять Україні членства в НАТО, саме членство повинно бути нашою метою. 

Російський опозиційний політик Геннадій Гудков прокоментував образу Путіна на повернення в Україну командирів «Азову»: мовляв, порушили домовленості, обдурили його. «Увесь час скаржиться, що його обдурили, — зауважив Гудков. — Якщо всі тебе дурять, звільни крісло, воно не для дурнів…»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1182
Теги:
Читайте також
16.07.2023 12:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
739
15.07.2023 00:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 331
13.07.2023 23:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 107
13.07.2023 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
279
12.07.2023 13:05
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 111
04.07.2023 11:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду