Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 липня 2023 року

6 Липня 2023
754

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 липня 2023 року

754
Очікування від саміту НАТО у Вільнюсі, прогноз заколотів у Росії на серпень, ситуація на Запорізькій АЕС, продовження повноважень генсека НАТО.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун прокоментував нічні атаки безпілотників поблизу Москви: «Це нагадування сусідам, що війна не телешоу, за яким можна спостерігати з дивану».

Голова Центру прикладних досліджень Андрій Каракуц констатував, що Польща останніми роками, розглядаючи Білорусь як безпосередню загрозу, доволі суттєво попрацювала над створенням боєздатної армії.

Директорка фонду «Русь сидяча» Ольга Романова нагадала, що в історії Росії серпень часто був пов'язаний з якимись потрясіннями й заколотами. На її думку, нинішній серпень не стане винятком. 

Експерт з питань національної безпеки Іван Варченко назвав темпи знищення техніки ворога у червні рекордними та наголосив на тому, що російська артилерія працює значно в менших обсягах, ніж, скажімо, рік тому.

Російська адвокатка і правозахисниця Карінна Москаленко в інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» розповіла про своє становлення як юристки, про резонансні справи, якими вона займалася. Крім того, гостя висловила надію, що росіяни колись житимуть у правовій державі, а злочини, які нинішня російська влада здійснила щодо українського та власного народів, не залишаться безкарними.   

У блоці каналу «Інтер» речник Східного угруповання військ Сергій Череватий оцінив новину про переобрання Єнса Столтенберга на посаду генсека НАТО ще на рік як позитивну: Столтенберг має проукраїнські погляди, він досвідчений політик і здатен шукати консенсус в Альянсі.

Політичний коментатор Володимир Фесенко теж вважає переобрання Столтенберга позитивним сигналом для України. За його висловом, «коней на переправі не міняють».

Воєнний експерт Іван Ступак звернув увагу на те, що матері російських мобілізованих (гість назвав їх «оркомамашами») більше не просять повернути їхніх синів з фронту, натомість вимагаючи для них більше зброї, щоб вбивати українців.

Американський політик Борис Пінкус назвав День Незалежності США «великим святом великої країни» і навів афоризм: «На Землі немає раю, але якби я міг обирати пекло, це точно була б Америка». За словами Пінкуса, Україна повертає США до витоків натхнення, адже бореться за свою незалежність.

У блоці каналу «1+1» радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк озвучив очікування України від саміту НАТО у Вільнюсі: ми хочемо почути, що наша країна стане членом Альянсу одразу після війни, а вже зараз хочемо збільшення і пришвидшення військової допомоги.

Публіцист Андрій Піонтковський впевнений, що США відчули момент ослаблення влади Путіна в Росії, війна входить у вирішальну стадію, а «нова атмосфера» вимагає особистої присутності на саміті НАТО Джо Байдена та Володимира Зеленського.

З’явившись в етері вдруге за день, Володимир Фесенко висловив переконання, що катастрофа на Запорізькій атомній станції не залишиться без належної реакції Заходу, як це сталося з підривом росіянами Каховської ГЕС. Водночас Фесенко вважає, що не треба впадати у крайнощі і звинувачувати партнерів у недостатній увазі до подій в Україні.

Історик Юрій Фельштинський відзначив зміну риторики рупорів Кремля: якщо до пригожинського заколоту вони переконували росіян, що здатні виграти і ядерну війну, то тепер навіть Дмитро Медведєв патетично закликає «не допустити ядерної ескалації заради збереження планети».

Журналіст Роман Цимбалюк закликав не уподібнюватися російським пропагандистам і не «ховати» Путіна та його оточення, поширюючи інформацію про нібито смертельні хвороби: «До кінця війни біологічного ресурсу російському політбюро, на жаль, вистачить».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
754
Теги:
Читайте також
12.07.2023 13:05
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 102
04.07.2023 11:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
736
03.07.2023 15:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
613
03.07.2023 11:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
380
01.07.2023 10:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
684
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду