Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 липня 2023 року

10 Липня 2023
306
10 Липня 2023
09:00

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 липня 2023 року

306
Ворожий ракетний удар по Львову, «паперові тигри» Путіна, кінець «кукурузників», очікування від саміту НАТО, візит Зеленського до Болгарії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» прессекретар російського фонду «Йдіть лісом» Іван Чувіляєв заявив, що російським військовим важко домогтися визнання непридатними до служби навіть після вкрай важких поранень: у стрій повертають тих, хто пережив ампутацію.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко назвав артилерію та авіацію основною зброєю ворога на нинішньому етапі війни та запевнив, що українське командування добре це розуміє й максимально ефективно знищує саме ці засоби.

Фінансист Сергій Фурса озвучив чергову схему використання заморожених російських активів на користь України: ці гроші можна було б вкласти, а Україні передати податки з них, що є цілком законною дією. Звичайно, кошти були б невеликі — близько 3 мільярдів доларів, проте самі гроші нікуди не поділися б. У будь-якому випадку передача їх Росії неможлива без згоди України, а Україна може надати таку згоду лише після виплати усіх компенсацій.

Російський політолог Аббас Галлямов констатував, що російська опозиція нині не має озброєних людей для спроби перевороту. Проте, на його думку, будь-який сценарій заколоту відтепер є можливим: «путінські силовики виявилися паперовими тиграми».

У блоці каналу «Інтер» воєнний експерт Валерій Рябих висловив припущення, що росіяни хочуть створити у Білорусі видимість загрози для нашої оборони, а саму окуповану країну (так він назвав Білорусь) використати як хаб для відправлення «вагнерівців» у різні точки світу, зокрема країни Африки.

Авіаційний експерт Костянтин Криволап прокоментував інформацію про те, що росіяни можуть відмовитися від використання літаків АН-2 через відсутність комплектуючих: «Це ж до якого ступеня занепаду треба довести своє виробництво, щоб не мати деталей для "кукурузника"? Він же простий, як велосипед!»

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко стверджував, що росіяни в місті використовують політику заміщення населення, агітуючи росіян переїздити.

Дипломат Олег Шамшур вважав ключовим і досі невирішеним питанням саміту НАТО у Вільнюсі дорожню карту вступу України до Альянсу, яка має чітко поставити цей процес на рейки. Україну, за словами колишнього посла у США та Франції, не влаштують розпливчасті формулювання — лише конкретні часові рамки.

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк прокоментував атаки росіян на Львів: «У Росії немає високоточних ракет. Усе, що там виробляється, вже за своїм визначенням не точне і не якісне. Росія нездатна визнати власну аморальність та нікчемність, поки її лідери не сядуть на лаву підсудних».

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко назвав коректною оцінку британського адмірала Ентоні Радакіна щодо втрати Росією половини своєї військової потужності.

Керівник секції Південно-Східної Європи New Geopolitics Research Network Ігор Федик вважав вкрай важливим перший за шість років візит президента України до Болгарії, адже це підкреслює значущість відносин між Києвом та проєвропейським урядом у Софії. Експерт назвав цей візит жестом вдячності за допомогу Україні з боку Болгарії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
306
Теги:
Читайте також
13.07.2023 23:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 107
13.07.2023 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
279
12.07.2023 13:05
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 111
04.07.2023 11:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
742
03.07.2023 15:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
615
03.07.2023 11:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
384
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду