Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 липня 2023 року

5 Липня 2023
752

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 липня 2023 року

752
Загроза теракту на Запорізькій АЕС, очікування від саміту НАТО у Вільнюсі, кінець «фабрики тролів» Пригожина.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» завідувач відділом Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак висловив думку, що катастрофа рівня Чорнобильської на Запорізькій АЕС навряд чи можлива, але, якщо росіяни здійснять на ЗАЕС теракт, його вплив на економіку України буде відчутний. Як і психологічний ефект. Водночас, за словами фахівця, у світі досі, схоже, сподіваються, що все «якось розсмокчеться». 

Журналіст Роман Цимбалюк говорив про те, як російська пропаганда обнулила власний міф про «героїчних вагнерівців».  

Колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун упевнений у тому, що Євгена Пригожина ліквідують, де б він не сховався — в Білорусі чи на іншій півкулі. Ліквідують «по-тихому, без застосування спецзасобів, можливо, руками ображеного вагнерівця або ображеної дружини вагнерівця». Заколот Пригожина Ягун назвав «першим, але не останнім дзвоником» для Кремля.

Дипломат Руслан Осипенко згоден із тими, хто вважає, що найкраща гарантія безпеки для України — це членство в НАТО. Однак до перспективи України отримати на саміті у Вільнюсі недвозначне запрошення Осипенко ставиться скептично: мовляв, багато обставин не дозволяють нам швидко приєднатися до Альянсу. Дипломат також назвав правильним рішення Президента Володимира Зеленського не їхати на саміт, якщо там не буде чітких сигналів для України. 

Головна редакторка порталу «After empire» Ольга Курносова розповідала, як під час маршу Пригожина на Москву Путін втік до Петербурга і сховався на подарованій йому поплічниками яхті — нібито милувався святом випускників «Червоні вітрила». Якби Пригожин мав намір, він узяв би Кремль, вважає Курносова, проте такого наміру він не мав. 

Авіаційний експерт Валерій Романенко говорив про причини затримки з підготовкою українських пілотів на винищувачах F-16, зокрема невелику пропускну здатність навчальних центрів. Зараз уже розгортаються і приватні навчальні центри, зазначив Романенко. За його словами, літаки нам потрібні були не на вчора і не на позавчора, а на середину минулого року. Романенко також зазначив, що для підготовки українського пілота тртетього класу потрібно щонайменше пів року. Для порівняння: термін підготовки пілотів для Словаччини і Болгарії — 40 місяців. 

У блоці каналу «Інтер» капітан І рангу запасу Андрій Риженко аналізував оперативну обстановку в Чорному морі, зокрема наявність там носіїв «Калібрів», а також ділився спогадами про звільнення рік тому нашими захисниками острова Зміїний.

Політтехнологиня Катерина Одарченко коментувала фейки російської пропаганди про «бойових комарів»: «Нове — добре забуте старе, ці байки використовувалися ще під час Холодної війни».

Російський опозиціонер Дмитро Гудков розмірковував про долю створеної Пригожиним «фабрики тролів». За його словами, питання в тому, чи є в Пригожина ще гроші: «Є підозра, що він пішов не з порожніми кишенями». 

У блоці каналу «FreeДом» про кінець медіаімперії Пригожина говорив російський медійник, координатор проєкта «Редколегія» Сергій Пархоменко

Аналітикиня Київської школи економіки Юлія Павицька зазначила, що ми досі не бачимо жорстких санкцій щодо «Росатома» через те, що західний світ залежить від російських атомних ресурсів. 

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук й експерт-міжнародник Станіслав Желіховський коментували відмову росіян продовжувати «зернову угоду». На переконання гостей, не можна йти на поступки Росії, санкції слід, навпаки, посилювати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
752
Теги:
Читайте також
04.07.2023 11:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
736
03.07.2023 15:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
613
03.07.2023 11:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
380
01.07.2023 10:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
684
29.06.2023 23:11
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 306
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду