Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 квітня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 квітня 2023 року

27 Квітня 2023
639
27 Квітня 2023
12:17

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 квітня 2023 року

639
Зернова угода, одинадцятий пакет антиросійських санкцій, двійники Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» колишній співробітник КДБ СРСР і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов стверджував, що двійники Путіна «реально існують, вони виконують технічні функції». Як один із доказів їх існування Жирнов навів висловлювання з цього приводу прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова: мовляв, якщо Пєсков каже, що в Путіна немає двійників, значить, вони точно є. 

Російський ІТ-фахівець, директор некомерційної організації «Товариство захисту інтернету» Михайло Клімальов говорив про цензуру в російському інтернет-просторі. Вважається, що найбільших успіхів у цензуруванні інтернету досягли китайці, однак у Росії, за словами Клімальова, системи блокування більш вигадливі. Youtube у майбутньому, можливо, теж заблокують.

Російський медійник Валерій Панюшкін, який зараз живе в Ризі, в інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» припустив, що російська уповноважена у справах дітей Марія Львова-Бєлова була здивована видачею Міжнародним кримінальним судом у Гаазі ордеру на її арешт. На думку Панюшкіна, вона могла щиро вірити, що рятує українських дітей, а не викрадає. І тих, хто думає так само, в Росії багато. В інтерв’ю йшлося також про книгу Панюшкіна «Ми — біженці», що стала підсумком його спілкування з українцями, зокрема тими, які опинилися в російських таборах для біженців.

У блоці каналу «Інтер» речник Одеської ОВА Сергій Братчук розповів, як порти Одещини працюють у рамках зернової угоди, дія якої закінчується 18 травня. Росія всіляко намагається торпедувати процес, а ближче до дати неодмінно подвоїть зусилля, сказав Братчук.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова говорила на традиційну тему «могилізації» в Росії. У сучасних росіян протестна культура значно нижча, ніж була за часів афганської війни, зазначила Курносова: вони тільки й можуть, що записувати відеозвернення і скаржитися, мовляв, їхнім родичам обіцяли, що вони займатимуться «зачисткою», а натомість кинули на передову.  

Директор програми «Школа Міністрів у Київській школі державного управління» Пьотр Кульпа розповів про плани Польщі створити найпотужнішу сухопутну армію в Європі. 

Політична коментаторка Катерина Одарченко говорила про чергову заяву 27 послів Євросоюзу в ООН, в якій дипломати закликали Росію вивести війська з України. Одарченко зауважила, що не називала б подібні заклики безрезультатними, адже ООН докладає великих зусиль задля досягнення продовольчої безпеки тощо, та й антиросійські санкції працюють.  

Кінопродюсер Олександр Роднянський обурювався атмосферою стукацтва в російському суспільстві й тим, що представників творчої інтелігенції, як, наприклад, Лію Ахеджакову, позбавляють роботи за антивоєнну позицію. 

У блоці каналу «1+1»  радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував дезінформацію про нібито наміри України 9 травня завдати ударів по цивільних російських об’єктах. Він також зазначив, що примусова паспортизація на тимчасово окупованих територіях свідчить про кричущу неповагу Росії до власного громадянства. 

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко повідомив, що країни Європи на 90% замістили російський газ газом із інших джерел або ж іншими носіями енергії.

А виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин назвав дві сфери російської економіки, досі не зачеплені санкціями. Це «Росатом» і алмазний бізнес. В одинадцятому пакеті антиросійських санкцій ЄС, який наразі готується, цих двох сфер, швидше за все, теж не торкнуться: європейські країни концентруватимуться на посиленні санкцій, що вже застосовані, вважав Пендзин.    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
639
Теги:
Читайте також
24.04.2023 22:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
948
24.04.2023 17:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
707
23.04.2023 21:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
844
22.04.2023 12:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 260
21.04.2023 11:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
869
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду