Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 квітня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 квітня 2024 року

24 Квітня 2024
604
24 Квітня 2024
00:11

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 квітня 2024 року

604
Розблокування допомоги Україні від США, плани наступу окупантів, ситуація на Близькому Сході, ймовірність повторних терактів ІДІЛ в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 квітня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» грузинський політолог Гела Васадзе висловив думку, що світові все одно, буде його країна авторитарною чи демократичною, проте геополітично Грузія дуже важлива, і будь-яка дестабілізація в ній може сприяти зняттю санкцій із Росії.

Воєнний аналітик Дмитро Снєгирьов переконаний, що у президента США Джо Байдена не лишилося причин для відмови постачати до України ракети ATACMS, адже раніше Білий дім списував усе на затримку голосування в Конгресі.

Консультантка Національного інституту стратегічних досліджень Аліна Гриценко спрогнозувала, що Китай не відмовлятиметься від тісних двосторонніх відносин з Росією, яку сприймає як свій важливий актив: «Вони сидять на своїй Великій стіні та спостерігають за усім».

Економіст Олександр Савченко назвав включення до ухваленого Конгресом законопроєкту пункту про конфіскацію активів Росії важливим першим кроком — цей приклад тепер може наслідувати Європа. За словами експерта, було б непогано, аби рішення містило пряму вказівку на те, що конфісковані гроші Україна може використовувати для придбання зброї.

Російський опозиціонер Ігор Яковенко не виключив повторних спроб «Ісламської держави» здійснити в Росії теракти, адже через зацикленість Кремля на версії з «українським слідом» жодного адекватного розслідування подій у «Крокус Холлі» так і не відбулося.

У блоці каналу «Інтер» воєнний оглядач Денис Попович попередив, що росіяни битимуть ракетами та дронами по тилових містах і здійснюватимуть штурми на фронті, адже після голосування за допомогу Україні в США «вікно можливостей» для них закривається, тож свій анонсований наступ вони мають почати до кінця цього тижня.

Політичний коментатор Володимир Фесенко спрогнозував, що перший пакет допомоги від США спрямують до України достатньо швидко, адже він сформований зі зброї, яка перебуває в Європі. Наступного ж доведеться трохи зачекати — але загалом Україна отримуватиме 2-3 великих пакети щомісяця.

Головний редактор ізраїльського «Кращого радіо» Цві Зільбер відмовився називати удар Ізраїлю по радару на території Ірану повноцінною відповіддю за масовану атаку дронами та ракетами. На його думку, США та Європі вдалося переконати прем'єра Біяньміна Нетаньягу не розпалювати регіональну війну.

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов прокоментував реакцію російської влади на ухвалення Конгресом США пакету допомоги для України: в еліти «підгорає» від пункту про конфіскацію активів, тоді як Кремль розчарований Трампом, саме з подачі якого голосування за законопроєкт зрештою було розблоковано.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» народний депутат Олег Дунда (фракція «Слуга народу») заявив, що його парламентське об'єднання «За деколонізацію і демонтаж Російської імперії» насправді має на меті нормалізацію Росії — тобто перетворення її на нормальну національну державу, здатну побудувати політичну націю, що неможливо в умовах її нинішньої імперськості.

Американський політолог Джейсон Смарт привітав той факт, що республіканці у США нарешті зрозуміли: і питання України, і питання міграційної політики однаково важливі, і можна вирішувати їх обидва, а не обирати лише одне.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
604
Теги:
Читайте також
20.04.2024 12:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
262
19.04.2024 12:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
254
18.04.2024 14:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
258
17.04.2024 15:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
227
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду