Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 квітня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 квітня 2023 року

27 Квітня 2023
1105
27 Квітня 2023
22:03

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 квітня 2023 року

1105
Туманне майбутнє ООН, роковини Чорнобильської трагедії, рік «Рамштайну», скасування в Росії парадів 9 травня.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ.

У ранковому блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Олексій Гетьман відзначив, що плани захоплення Бахмута до певної дати озвучувалися в Росії вже разів п'ятнадцять.

Головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень НІСД Іван Ус спрогнозував, що у квітні дефіцит російського бюджету подвоїться, а Індія схилятиметься до приєднання до антиросійських санкцій.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко також вдався до передбачень: на його думку, на ООН чекає доля Ліги Націй, тобто зникнення й заміна іншою міжнародною організацією, всі члени якої на ділі дотримуватимуться міжнародного права.

Експертка з ядерної безпеки Ольга Кошарна в річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС нагадала, що дії росіян рік тому в зоні відчуження є першим в історії випадком ядерного тероризму.

Російський опозиціонер Геннадій Гудков припустив, що в Росії може початися громадянська війна.

У блоці телеканалу «Інтер» воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко підбив підсумки року роботи формату «Рамштайн»: результат позитивний, адже Україна отримує зброю, про яку рік тому не могло бути й мови.

Голова Держагентства з питань Чорнобильської зони Євген Крамаренко розповів, що під час окупації ЧАЕС росіяни вкрали все, що могли, але наразі держава активно відновлює необхідну інфраструктуру в зоні відчуження.

Авіаційний експерт Костянтин Криволап вважає, що Збройні сили України змогли «загнати російську авіацію під аеродромний плінтус».

Російський соціолог Ігор Ейдман переконаний, що піар-кампанія із залучення людей на війну в Росії провалиться і це призведе до необхідності оголошувати ближче до осені нову мобілізацію.

У вечірньому блоці ICTV/СТБ голова фонду «Русь сидящая» Ольга Романова висловила думку про причини поширення відео жахливого поводження росіян із полоненими: вони хочуть викликати симетричну реакцію і звинуватити українців у воєнних злочинах.

Народний депутат України Дмитро Соломчук («Слуга народу») констатував, що чимало посівних земель нині заміновані, а засіяти цього року вдасться на 20% менше землі, аніж було в розпорядженні аграріїв станом на лютий 2022 року.


Російсько-ізраїльський письменник Михайло Шейтельман вважає, що паради 9 травня в низці російських міст скасували з міркувань безпеки. Гість також вирішив, що, починаючи з 26 квітня, Красна площа у Москві є легітимною ціллю для ЗСУ, адже цивільним туди доступ закрито.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1105
Теги:
Читайте також
02.05.2023 15:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
975
24.04.2023 22:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
948
24.04.2023 17:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
706
23.04.2023 21:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
844
22.04.2023 12:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 260
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду