Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 квітня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 квітня 2023 року

1 Травня 2023
957
1 Травня 2023
19:12

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 квітня 2023 року

957
Бойові дії і втрати ворога, «бавовна» у Криму, три двійники Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», ICTV/СТБ, «FreeДом»

У блоці каналу «1+1» правозахисник Павло Лисянський коментував ухвалену Парламентською асамблеєю Ради Європи резолюцію про депортацію та примусове вивезення українських дітей до Росії, в якій ідеться про можливий геноцид. 

Психолог Дмитро Попов обґрунтовував свою версію щодо трьох двійників Путіна. «Коли я бачу на екрані, не можу визначити: двійник чи не двійник, — розповів Попов. — Але коли починаю робити виміри прямо по екрану певних сторін обличчя або бачу яскраві прояви поведінки, які зовсім інші, то розумію, хто переді мною». За словами Попова, «автентичний» Путін востаннє фігурував перед камерами з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Першого дублера використовують тоді, коли треба багато говорити, наприклад, виступати перед Федеральними Зборами. Другого — в масових заходах, зокрема на стадіонах, перед великою кількістю людей. Третій, якого Дмитро Попов називає «мандрівником», з’явився недавно, їздив зокрема у Маріуполь. Скільки «Путіних» опиниться на лаві підсудних у Гаазі? На думку гостя — що більше, то краще. 

Російський політолог Михайло Савва коментував указ Путіна, який дозволяє після 1 липня 2024 року депортувати з окупованих територій людей без російського громадянства. Це повинно стимулювати місцевих мешканців отримувати російські паспорти. Михайло Савва нагадав, що депортація людей, які опинилися в окупації, забороняється міжнародними конвенціями, і спрогнозував, що цей указ може спровокувати хвилю немотивованих репресій. На його думку, обезцінювання прав і життя людини скрізь, куди може дотягтися Росія, іде швидкими темпами.   

У блоці ICTV/СТБ про згаданий вище указ Путіна говорила виконавча директорка «Східної правозахисної групи» Віра Ястребова. На її думку, розпорядження можна трактувати і як геноцид, і як етноцид. Правозахисниця також розповіла, як загарбники завозять на окуповані території росіян і віддають їм майно українців. 

Адвокат Тимур Бондарєв коментував рішення Європейського суду з прав людини, яким Росію зобов’язали виплатити громадянам Грузії приблизно 130 мільйонів євро як компенсацію за порушення їхніх прав під час війни 2008 року. Бондарєв переконаний, що Росія виплатить компенсації і Грузії, й Україні, однак не добровільно і після війни. На цьому етапі є проблема, адже російські активи сховані, і їх важко знайти. 

Російський воєнний аналітик Ян Матвєєв говорив про мобілізацію в Росії. Він зауважив, що в російського Міноборони набирати до війська ув’язнених виходить гірше, ніж у власника «ПВК Вагнера» Євгена Пригожина, бо той має хоч якусь харизму. Крім того,  ув’язнені зі свого боку зрозуміли, що шанс загинути на війні значно вищий, ніж отримати свободу, і неохоче покидають місця свого перебування. 

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк не без гумору прокоментувала пожежу на нафтобазі під Севастополем. За її словами, окупанти дуже необережно поводяться з нашою територією, от їх вчергове і спіткала  кара небесна. Наталя Гуменюк також підтвердила, що палало нафтосховище, яке забезпечує Чорноморський флот.      

У блоці каналу «FreeДом» експерт з питань національної безпеки Іван Варченко зазначив, що росіяни в боях зі Збройними силами України втрачають не лише живу силу, але й техніку, яку компенсувати ще важче, ніж втрати особового складу. «Бавовна» в Криму теж не додає ворогу волі до перемоги. Водночас дуже важко і нашим захисникам, наголосив Варченко. 

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос прогнозував, що візит Путіна до Південно-Африканської Республіки, де його муситимуть заарештувати за ордером, виданим Міжнародним кримінальним судом, буде скасований: у Росії не захочуть ризикувати.  

Російський адвокат Олексій Барановський вважав, що, коли в Росії дозволять смертну кару, — а чекати цього буцімто лишилося недовго, — у всьому світі побачать, що таке насправді путінський режим. 

Журналістка російського видання «Верстка» Регіна Гімалова розповіла, як росіяни намагаються запустити на окупованих територіях телеканали: через брак професіоналів до роботи залучають підлітків, які зачитують у кадрі російські методички.    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
957
Теги:
Читайте також
07.05.2023 12:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 053
05.05.2023 11:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 113
04.05.2023 23:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
680
03.05.2023 16:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
941
02.05.2023 15:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
975
30.04.2023 09:00
Мар'яна Олійник
Софія Скиба
Ярослав Зубченко
Денис Шабанін
Олексій Півторак
«Детектор медіа»
1 264
24.04.2023 22:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
948
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
AByuro
343 дн. тому
Адвокат по гражданским делам, специализирующийся в области гражданских дел, играет важную роль в защите прав и интересов граждан. Гражданские дела охватывают широкий спектр юридических вопросов, включая договорные споры, проблемы с недвижимостью, наследственные споры, споры о компенсации вреда, семейное право и другие аспекты, связанные с отношениями между физическими лицами и юридическими субъектами.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду