Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 квітня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 квітня 2023 року

29 Квітня 2023
1251
29 Квітня 2023
11:20

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 квітня 2023 року

1251
Експорт українського продовольства, телефонна розмова Зеленського й Сі Цзіньпіна, зізнання учасника «пропагандистських вакханалій».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1»

У блоці каналу «FreeДом» російський адвокат Олексій Барановський зазначив, що в Росії вже відбуваються чистки еліт, у регіонах постійно саджають чиновників. За словами Барановського, складно точно визначити, що саме є причиною чисток — внутрішня корупція чи нелояльність до путінського режиму. Але висока ймовірність «зачисток» тих, хто із недостатнім захопленням ставиться до війни проти України та кремлівських небожителів. 

Тарас Загородній, представлений як керуючий партнер Національної антикризової групи, коментував підсумки візиту очільника українського уряду Дениса Шмигаля до Італії. Загалом Загородній цього дня з’являвся в етері тричі: у другому блоці він коментував телефонну розмову президента Володимира Зеленського із лідером Китаю Сі Цзіньпіном, у третьому — скасування в Росії парадів 9 травня. 

Колишня виконувачка обов’язків міністра агрополітики і продовольства Ольга Трофімцева коментувала проблеми з експортом українського продовольства. На думку Трофімцевої, протести в деяких країнах Європи проти ввезення українських товарів — це не стільки недружній жест щодо України, скільки сигнал Єврокомісії, що слід комунікувати, вибудовувати логістику й бути гнучкішою в подібних питаннях.

На думку керівника аналітичного напряму Мережі захисту національних інтересів АНТС Іллі Несходовського, проблеми із запровадженням санкцій проти російських алмазів пов’язані зі складнощами їх ідентифікації. За умови відстеження й фіксації походження алмазів можна буде обмежувати Кремль в отриманні доходів від цього бізнесу.   

У блоці телеканалу «Інтер» речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий говорив про важкі бої на сході.  

Представник команди Олексія Навального, медійник Дмитро Нізовцев (у титрах чомусь було вказано, що він є іноагентом) відзначив, що цвинтарі по всій Росії всіяні свіжими могилами загиблих на війні проти України. Одним зі свідчень того, що людей гине багато,  на думку Нізовцева, є «соціальна» реклама мобілізації, яку почали поширювати в Росії. 

У блоці каналу «1+1» телефонну розмову Зеленського з Сі Цзіньпіном коментував експерт-міжнародник Руслан Осипенко. На його думку, фактом розмови Китай продемонстрував рівновіддаленість від Москви та Києва. Принаймні він точно не постачатиме Росії зброю.

Керівник програм безпеки Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Павло Лакійчук говорив про російські ІПСО, головною з яких, за його словами, було заперечення того, що Росія готує повномасштабне вторгнення в Україну.

Політичний коментатор Валентин Гладких, говорячи про Віктора Медведчука, якого в Україні звинуватили в держраді, а потім обміняли на українських полонених, влаштував «п’ятихвилинку відвертості». «Канали Медведчука займалися 24/7 промивкою мізків. Винятково пропагандистські канали, — заявив Гладких. — Я мав можливість їх неодноразово відвідувати і брати участь в цих вакханаліях, псевдополітологічних дискусіях. І чудово розумію, що їх метою було не інформувати громадян України, а вести пропаганду». Сьогодні ж вплив Медведчука в Україні зведено до нуля, резюмував Гладких. 

Наприкінці інформаційного дня російська медійниця з США Каріна Орлова розповіла про звільнення з телеканалу Fox News «американського Соловйова» — Такера Карлсона.          

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1251
Теги:
Читайте також
04.05.2023 23:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
679
03.05.2023 16:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
940
02.05.2023 15:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
974
24.04.2023 22:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
947
24.04.2023 17:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
705
23.04.2023 21:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
843
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду