Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 квітня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 квітня 2023 року

2 Травня 2023
603
2 Травня 2023
14:05

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 квітня 2023 року

603
Бойові дії в Бахмуті, реалії «руского міра» в окупації, «Біле пальто» Валерії Новодворської.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом».

У ранковому блоці каналу «FreeДом» експертка Регіонального центру прав людини (RCHR) Катерина Рашевська говорила про реалії «руского міра» в окупації — жорстокість, насилля, боротьбу окупантів із нелояльним населенням і порушення ними Женевської та інших конвенцій. 

За словами дипломата Олександра Левченка, якщо до повномасштабного вторгнення російські дипломати ще мали авторитет, то зараз до них ставляться з підозрою, вважають пропагандистами і шпигунами. Однак після того, як Сили оборони України закінчать свою роботу на полі бою, настане черга дипломатів обговорювати договір про умови закінчення війни, тобто повне виведення російських військ з території України. 

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий говорив про бойові дії в Бахмуті, який залишається найгарячішою точкою фронту. 

Ведучий телеканалу «FreeДом» Сакен Аймурзаєв, який особисто знав радянську дисидентку Валерію Новодворську, розповів про неї і про її фільм-біографію «Біле пальто». «Я радий, що її образ, який в Росії впродовж тривалого часу робили фріковим, перестає бути таким і стає героїчним», — резюмував Аймурзаєв і порадив читати праці Валерії Новодворської, які начебто багато в чому виявилися пророчими.

Згодом фільм «Біле пальто» показали в етері телеканалу.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» професор IE Business school (Мадрид) Максим Миронов висловив думку, що в такому темпі, як зараз, Путін зможе вести війну дуже довго. «Рік тому в мене, як і у багатьох економістів, була надія, що Захід вирішить покінчити з режимом Путіна швидко, — сказав Миронов, — проте з якихось причин цього не сталося». Російська економіка, на відміну від радянської, гнучка й може підлаштовуватися. Попри санкційні обмеження Путін навіть збагатився на війні, стверджує експерт, додаючи, що санкції, які б змусили Путіна закінчити війну, вигадати важко. Це не означає, що не треба тиснути на Росію санкціями, але контролювати дотримання існуючих обмежень не менш важливо, ніж запроваджувати нові. Тому в наступному, одинадцятому, пакеті антиросійських санкцій ЄС акцент робитиметься саме на контролі, вважає Миронов.  

Правозахисник, виконавчий директор УГСПЛ Олександр Павличенко нагадав, що 30 квітня — останній день головування Росії в Радбезі ООН. Сам факт цього головування свідчить, на думку Павличенка, про недосконалість міжнародних організацій. Правозахисник також переконаний, що одним із чинників закінчення війни повинен стати трибунал для Росії. 

Директор Інституту стратегічних досліджень і безпеки Павло Лисянський коментував указ Путіна щодо депортації з окупованих територій людей без російського громадянства після 1 липня 2024 року. За словами правозахисника, далі будуть лише репресії, а на Луганщині та Донеччині уже зафіксовано понад тридцять випадків затримання за відмову від російського паспорта. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
603
Теги:
Читайте також
08.05.2023 17:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
761
07.05.2023 12:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 059
05.05.2023 11:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 117
04.05.2023 23:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
683
03.05.2023 16:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
947
30.04.2023 09:00
Мар'яна Олійник
Софія Скиба
Ярослав Зубченко
Денис Шабанін
Олексій Півторак
«Детектор медіа»
1 267
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду