Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 квітня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 квітня 2024 року

24 Квітня 2024
561
24 Квітня 2024
16:57

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 квітня 2024 року

561
Ситуація з енергетикою, звуження «вікна можливостей» для ворога, Польща без ядерної зброї, виборчі залицяння Трампа.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 квітня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» воєнний експерт Сергій Грабський пояснив, що в окупантів після ухвалення Конгресом США допомоги для України обмаль часу, тому вони відчайдушно, з великими втратами атакують наші позиції і хочуть прорватись до Часового Яру, щоб загрожувати Краматорсько-Слов'янській агломерації.

Політолог з Молдови Андрій Андрієвський розповів, що проросійські сили в країні вже понад двадцять років мають план її федералізації — з відокремленням Придністров'я та Гагаузії і прописаним «правом на самовизначення» в разі, якщо міжнародний статус Молдови зміниться (наприклад, вона вступить до ЄС). Проте цей сценарій, мовляв, запасний: прибічники Кремля головним чином сподіваються, що Росія після України завоює і Молдову.

Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський зазначив, що не бачить ані перспектив, ані необхідності розміщення ядерної зброї на території Польщі, адже країна і так має союзників, які накривають її «ядерною парасолькою». А навіть якби на території країни були ядерні снаряди, вона не мала би права ними розпоряджатися, водночас вони перетворилися б на зручну ціль для Росії.

У блоці каналу «Інтер» військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко високо оцінив номенклатуру нового, рекордного, пакету допомоги від Великої Британії. Катери є важливим елементом для ведення бойових дій у річковій зоні, на тому ж таки лівому березі Дніпра, а щодо ракет Storm Shadow, то «ми чудово розуміємо, куди вони полетять та проти чого їх використовуватимуть».

Політичний коментатор Олег Саакян відзначив, що Дональд Трамп досягнув своєї «електоральної стелі» і потребує залучення нового електорату, якому має довести, що є «меншим злом», ніж Джо Байден. Тож Трамп намагається привернути увагу виборців Ніккі Гейлі та інших республіканців, які підтримують Україну, саме тому його риторика стала більш проукраїнською.

Експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев спростував твердження, нібито вся теплова генерація в Україні знищена: є локальні проблеми з енергопостачанням в певних регіонах, але колапсу системи не сталося, вона працює надійно, а у майбутньому багато залежатиме від швидкості відновлення пошкоджених об'єктів.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» військовий аналітик Олексій Гетьман дивувався, чому багато його колег говорять про «відкриття вікна можливостей» для росіян, адже ми не отримували допомогу від США від початку року, і весь цей час це вікно було відчиненим. Зараз же воно, навпаки, дуже швидко зачиняється.

Авіаційний експерт Костянтин Криволап пожартував, що так звані «позаштатні сходження боєприпасів» над територією РФ у російської авіації стаються так часто, що час вже називати їх «штатними сходженнями».

Інший авіаційний експерт, Валерій Романенко, висловив сумнів, що Україні вдасться отримати сім систем протиповітряної оборони Patriot. Але на п'ять установок, на його думку, можна розраховувати, до того ж, вони можуть надійти з дуже несподіваних країн: наприклад, Patriot виробляється в Японії, також вони є в арабських держав.

Релігієзнавиця Людмила Філіпович констатувала, що в Росії відбулося злиття світської та духовної влади, до того ж, у повній гармонії: релігійна влада виправдовує всі дії світської, а світська задовольняє усі потреби духовної. Залишилося тільки «видавати священникам зарплату із державного бюджету».

Британський журналіст та письменник Андрій Остальський заперечив, що новий пакет допомоги від офіційного Лондона став можливим після того, як Конгрес США розблокував американський безпековий законопроєкт. За його словами, Британія, навпаки, хотіла гарантувати, що Україна не залишиться без підтримки, коли про голосування у Палаті представників ще навіть не йшлося як про вирішене питання. Дві події просто збіглися, і це «хороший унісон».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
561
Теги:
Читайте також
02.05.2024 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
85
22.04.2024 07:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
182
21.04.2024 00:14
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
329
20.04.2024 12:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
263
19.04.2024 12:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
254
18.04.2024 14:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
260
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду