Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 квітня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 квітня 2023 року

30 Квітня 2023
676
30 Квітня 2023
22:32

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 квітня 2023 року

676
Російський удар по Умані, путінські репресії, балотування Байдена на другий термін.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу FreeДом воєнний експерт Валерій Рябих відзначив, що росіянам усе важче накопичувати запас ракет для масованої атаки.

Директор центру «Український меридіан» Дмитро Левусь бачив привід для оптимізму щодо євроінтеграційного майбутнього України, зокрема щодо можливості почати переговори про вступ до ЄС уже восени цього року.

Російський адвокат Євгеній Смирнов заявив, що кількість російських в'язнів, які «зникли» зі своїх місць відбування покарання, тобто стали до лав «Вагнера», вже сягає десятків тисяч.

Експерт-міжнародник Станіслав Желіховський назвав пострадянський простір «лабораторією, де в кожній республіці відбуваються свої власні процеси».

Професор Національного авіаційного університету Максим Ялі зауважив, що президент Франції Еммануель Макрон ще до повномасштабного вторгнення Росії в Україну мріяв про славу миротворця, тому нині так охоче шукає «мирні плані», в тому числі в Китаї.

Російський опозиціонер Дмитро Гудков, порівнюючи сталінські та путінські репресії, вважав останні менш масштабними тому, що сьогодні їх і потрібно менше. Мовляв, вистачить навіть кількох випадків, які через інтернет набудуть розголосу і вселятимуть страх у мільйони.

У блоці каналу «Інтер» воєнний оглядач Владислав Селезньов назвав британську піхоту найкращою у світі та стверджував, що 14 тисяч українських воїнів, які пройшли навчання у Великій Британії, отримали безцінні навички. 

Ізраїльський журналіст Цві Зільбер озвучив теорію змови, мовляв, удар по житловому будинку в Умані був певним путінським меседжем Ізраїлю, що начебто занадто активно почав допомагати Україні. Умань — важливе місто для хасидів, які щорічно здійснюють туди паломництво.

Політичний коментатор Володимир Фесенко вважав удар по Умані свідомим убивством цивільних, наводячи як доказ реакцію пропагандистів — вони відверто тішаться цим масовим убивством.

Натомість його російський колега Дмитро Орєшкін підтримував версію про недосконалість ракет, адже, на його думку, жертви серед цивільних «не прикрашають» путінську війну.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» воєнний оглядач Олександр Коваленко підтримав думку, що, з технічної точки зору, російські ракети нині можуть бути дуже неточними, адже виготовляються «з дня на день» і не проходять тестування. При цьому він відзначив, що модель Х-101 дуже дорога, і бити нею по цивільних російське командування навряд чи  наважилося б.

Кореспондент «Голосу Америки» Михайло Комадовський, коментуючи новину про висування Джо Байдена на другий президентський термін, назвав дві ключові тези передвиборчої кампанії демократа: «незавершені справи» та «захист Америки від Трампа».

Водночас професор з університету Нью-Йорка Ігор Айзенберг переконовував, що російська війна проти України не гратиме великої ролі у передвиборчій кампанії, адже американців більше цікавить економіка й рівень життя. Якби в США була пряма виборча система, а не колегія виборщиків, перемога Байдена буцімто практично не викликала б сумніву.

Російський опозиціонер Леонід Гозман назвав три ключові відмінності сталінського режиму від путінського: у нинішньої ідеології насилля менший масштаб, відсутня ідея майбутнього та поки ще функціонує ринкова економіка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
676
Теги:
Читайте також
05.05.2023 11:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 112
04.05.2023 23:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
679
03.05.2023 16:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
940
02.05.2023 15:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
974
30.04.2023 09:00
Мар'яна Олійник
Софія Скиба
Ярослав Зубченко
Денис Шабанін
Олексій Півторак
«Детектор медіа»
1 264
24.04.2023 22:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду