Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 квітня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 квітня 2024 року

26 Квітня 2024
763
26 Квітня 2024
20:55

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 квітня 2024 року

763
Військова допомога від США, ATACMS для України, візит Блінкена до Китаю, арешт заступника Шойгу.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 квітня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 квітня 2024 року
«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.
Телеканали: «Інтер», «1+1», «FreeДом» 
У блоці каналу «Інтер» воєнно-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов  спрогнозував, що перший після розблокування пакет військової допомоги від США надійде в Україну в середині або наприкінці травня. Тоді ж мають надійти і боєприпаси за чеською «снарядною» ініціативою плюс рекордний пакет допомоги від Великої Британії. Тобто Силам оборони слід максимально протриматися до того часу.  
Натомість експерт-міжнародник Максим Несвітайлов вважає, що перша допомога може бути поставлена дуже швидко: «Сьогодні Байден підпише закон, завтра, завдяки розвинутій логістиці, допомога надійде». Коментуючи візит держсекретаря США Ентоні Блінкена до Китаю, Несвітайлов зазначив, що Китаю вигідна війна, внаслідок якої Росія потрапляє до них у васальну залежність. Водночас 80% ринку Китаю — це ЄС і США, тож стосунки зі Заходом для Пекіну дуже важливі.     
Російська політична аналітикиня Ольга Курносова коментувала публікацію у виданні «Нова газета. Європа» щодо діагнозу Кадирова («відхід Кадирова буде важким»), а також арешт у Росії Тимура Іванова, заступника міністра оборони Шойгу. На думку гості, після інавгурації Путіна мінятимуть уряд, зокрема і самого Шойгу. На запитання, навіщо запрошеним на інавгурацію робити тести на ковід, Курносова відповіла, мовляв, Путін хворий: як з’їхав з глузду кілька років тому, так і досі… На ці ж теми Ольга Курносова говорила і в наступному блоці. 
У блоці «1+1» голова Центру аналізу і стратегій Ігор Чаленко висловив думку, що для ворога пріоритетний напрямок наступу — донецький, зокрема Часів Яр, а озвучені наміри нібито захопити Харків — це здебільшого ворожі ІПСО. 
Експерт-міжнародник Станіслав Желіховський зазначив, що через зволікання американських конгресменів із голосуванням за пакет допомоги Україні й зосередженні їх напередодні листопадових виборів на партійних міжусобицях Росія мала на фронті «вікно можливостей», тобто ворог міг прориватися на тих чи інших ділянках. Проте наразі це «вікно можливостей» швидко зачиниться, переконаний Желіховський. 
За словами директора з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерія Рябих, конкретної інформації щодо ATACMS наразі немає, але сумнівів у тому, що вони з’являться в Україні найближчим часом і в потрібних кількостях, усе менше й менше. Удари ATACMS суттєво впливали на можливості ворога використовувати для підтримки військ тактичну авіацію. А зараз мова вже йде про ракети більшого радіусу дії.
У вечірньому блоці каналу «FreeДом» лідер міжнародного руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников розповідав на прикладі заступника Шойгу Тимура Іванова, як російська верхівка наживається на війні проти України. Сидельников теж вважає, що під Шойгу хитається крісло. 
Кореспондентка Радіо Свобода в Німеччині Анна Розе аналізувала причини відмови канцлера Олафа Шольца передати Україні ракети Taurus: по-перше, «боїться, що вони досягатимуть російських міст». По-друге, останнім часом Шольц і експерти в Німеччині говорять про те, що для наведення ракет на ціль необхідно відправити в Україну німецьких військових, які б навчали українських військових. Таким чином, Німеччина, мовляв, виявиться втягнутою у війну. Однак позиція Шольца може змінитися, резюмувала Анна Розе.     

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
763
Теги:
Читайте також
02.05.2024 18:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
662
02.05.2024 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
88
22.04.2024 07:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
217
21.04.2024 00:14
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
360
20.04.2024 12:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
263
19.04.2024 12:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
254
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду