Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 квітня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 квітня 2023 року

25 Квітня 2023
762
25 Квітня 2023
23:41

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 квітня 2023 року

762
Херсонщина під обстрілами, «снарядний» план для України, скандальна заява посла Китаю у Франції, кліп Шамана й голограма Кобзона.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконников розповів про важку гуманітарну ситуацію на Херсонщині, яка весь час перебуває під ворожими обстрілами.

Екскерівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж коментував рішення влади Німеччини масово вислати з країни російських дипломатів, яких підозрюють у зловживанні дипломатичним імунітетом. 

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук говорив про розмінування сільськогосподарських територій та «зернову» угоду, правозахисник Павло Лисянський — про проблеми із поверненням на Батьківщину депортованих окупантами українських дітей, а економіст Василь Фурман — про конфіскацію російських активів у світі та покарання порушників антиросійських санкцій. 

Російський медійник Ігор Яковенко коментував заяву Євгена Пригожина щодо того, що син прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова нібито «відпрацював» у ПВК «Вагнер» «простим артилеристом». Яковенко припустив, що це інсценування, а якби й було правдою, навряд чи діти інших російських віпперсон охоче брали б із Пєскова-молодшого приклад. 

У блоці каналу «Інтер» заступник постійного представника президента України в Автономній республіці Крим Денис Чистиков говорив про нічні вибухи в Севастополі та примусову евакуацію окупантами до Криму мешканців Мелітополя і Скадовська.

На думку російського експерта нафтогазового ринку Михайла Крутихіна, якщо Росія у випадку загострення відносин із НАТО влаштує диверсію на північних об’єктах, Альянс відповість адекватно. 

Прессекретарка Світлани Тихановської Анна Красуліна говорила про ризики розміщення в Білорусі російської ядерної зброї, поводження з якою нібито навчають білоруських військових. Анна Красуліна нагадала, як днями на російський Бєлгород упала, утворивши величезну вирву, бомба, яку випадково впустив російський же літак. Тепер бомба, тільки вже ядерна, може впасти на білоруське місто, припустила гостя, адже для забезпечення необхідної безпеки навичок «навчених» росіянами білоруських військових напевне недостатньо. 

Російський опозиціонер, політемігрант Андрій Сидельников прокоментував закриття в Москві Центру Андрія Сахарова: «У Росії нині жорстко придушується будь-яка згадка про свободу». Сидельников також говорив про новий кліп пропутінського співака Шамана на пісню «Ми», в якому молодик фігурує на тлі Красної площі в шкіряній куртці, з пов'язкою на рукаві та характерною зачіскою у стилі «справжнього арійця», що викликає певні асоціації. А ще — про виступ співачки Валерії з голограмою Кобзона. 

У блоці каналу «FreeДом» народний депутат України (фракція «Слуга народу») Єгор Чернєв підбивав підсумки одинадцятої зустрічі у форматі «Рамштайн», що відбулася 21 квітня. 

Експерт-міжнародник Руслан Осипенко й академічний директор Центру публічної дипломатії Олексій Полегкий коментували скандальну заяву посла Китаю у Франції Лю Шає про відсутність у колишніх республік Радянського Союзу «чинного статусу в міжнародному праві». Гості зійшлися на думці, що заява, зроблена невдовзі після візиту до Китаю президента Франції Еммануеля Макрона, є «промацуванням» кордонів можливого. Водночас Олексій Полегкий не бачить можливості для Китаю зруйнувати єдність Європи щодо стратегічних питань. 

Заяву китайського дипломата коментував також надзвичайний і повноважний посол України Олег Шамшур. Він назвав її нераціональною, «якщо тільки йому не дали якесь завдання». За словами Шамшура, посол — не блогер, він не може довільно тлумачити все, що заманеться. 

Колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус говорив про реалізацію європейського «снарядного» плану для України й очікування від липневого Вільнюського саміту НАТО. На думку Лінкявічуса, Україна мусить отримати чіткий сигнал про вступ до Альянсу, однак, мовляв, не всі члени НАТО поділяють такий ентузіазм.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
762
Теги:
Читайте також
24.04.2023 22:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
950
24.04.2023 17:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
709
23.04.2023 21:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
846
22.04.2023 12:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 263
21.04.2023 11:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
873
20.04.2023 11:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
784
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду