Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 січня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 січня 2023 року

9 Січня 2023
1088

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 січня 2023 року

1088
Різдвяні богослужіння, нове озброєння від союзників, обстріл знімальної групи каналу іномовлення в Бахмуті, ймовірність розколу еліт в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 січня 2023 року

Увесь суботній етер цього разу зробила команда каналу іномовлення в складі Дениса Похили, Ксенії Смирнової, Лейли Мамедової, Сергія Чернишова, Юрія Кулініча й Анни Нітченко. 

Керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко відзначив, що Путін власноруч озброює і нагороджує свою опозицію, якщо під опозицією розуміти не тих, хто виходить на акції протестів, а членів приватної військової компанії Пригожина та інших приватних армій, які невдовзі боротимуться за владу. Недарма Путін все більше боїться, навіть почав ходити в бронежилеті. 

Воєнний експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак розповів про нове озброєння, яке союзники незабаром нададуть Україні.

Художник Матвій Вайсберг в інтерв'ю з циклу «Війна очима художників» говорив про мистецтво, яке зцілює і допомагає пережити лихоліття, а також чи здатна пропаганда перемогти ті загальнолюдські, зокрема й культурні цінності, які ще залишилися в Росії. 

Як в Україні проходять різдвяні богослужіння, розповіли кореспонденти каналу Альона Грамова зі Слов’янська, Неля Янчук із Ужгорода, Данило Кобза з Києва, де в Успенському соборі Києво-Печерської лаври вперше відслужив різдвяну службу предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній. Про цю історичну подію, а також про четверту річницю Томосу, стрімкі зміни в релігійному житті тощо говорила докторка філософських наук Ірина Богачевська

Про те, що традиції святкування Різдва в Україні мають глибоке язичницьке коріння, а також про особливості святкування в різних регіонах країни розповіла релігієзнавиця з Інституту філософії імені Сковороди Національної академії наук України Віта Титаренко

Ведучі Лейла Мамедова і Сергій Чернишов впродовж пів години розповідали, як президент України Володимир Зеленський «став, без перебільшення, світовим лідером 2022 року». Лейла Мамедова почала перераховувати звання і премії, якими нагородили минулого року Зеленського, однак виявилося, що «список просто величезний», тож його зачитування відібрало б, певне, забагато часу. Компанію ведучим склав політкоментатор Володимир Фесенко, за словами якого, «Зеленський став уособленням стійкості і героїзму українського народу», а «його величезна особиста медійна активність стала нашою зброєю на міжнародній арені». Розповідь, у якій пролунало ще багато чого в такому ж дусі, супроводжувалася зокрема кадрами з грудневого виступу Володимира Зеленського перед обома палатами Конгресу США. 

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко пояснював, чому в українців змінилося ставлення до Пушкіна і Горького, а також про старт «інформаційного Рамштайна».

На думку російського опозиційного політика Дмитра Гудкова, розколу еліт в Росії поки що немає через те, що, по-перше, санкції могли би бути ефективніші, по-друге, низка смертей топменеджерів великих компаній є погрозою іншим, тобто засобом залякування, по-третє, росіяни ще не зазнали військової поразки, що є однією з умов розколу еліт.

Політолог-американіст, аналітик «Інтерньюз-Україна» Владислав Фарапонов коментував обрання Кевіна Маккарті спікером Палати представників США.

Журналісти каналу потрапили під обстріл у Бахмуті, коли поїхали подивитися, як росіяни дотримуються путінського «перемир’я». Про це розповіла кореспондентка Анастасія Волкова. 

Музичний критик і ведучий Артемій Троїцький поділився враженнями від сучасної української культури, а також спрогнозував, що після поразки Росія забереться з України і перетвориться на другу Північну Корею, зокрема й у культурному сенсі. 

В етері були авторська рубрика шеф-редактора каналу Олексія Мацуки про те, коли і на яку зброю може розраховувати Україна цього року, проєкти «Таємне життя матрьошки», «Цивільна оборона», «Реальна історія» з Акімом Галімовим, документальна стрічка від «Настоящего времени» «Дорога до Балаклії», «Історії війни», «Історичні факти». Також показали інтерв'ю очільника Головного розслідувального управління Кирила Буданова телеканалу «Рада».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1088
Теги:
Читайте також
15.01.2023 21:25
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 195
14.01.2023 21:47
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 276
13.01.2023 21:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 265
12.01.2023 22:13
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 186
12.01.2023 00:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 104
10.01.2023 19:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 231
01.01.2023 23:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду