Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 січня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 січня 2023 року

7 Січня 2023
1179

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 січня 2023 року

1179
Наслідки удару по окупантам у Макіївці, мобілізація в Росії, путінське «різдвяне перемир'я», мистецтво швидкого реагування.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 січня 2023 року

У ранковому слоті каналу іномовлення показали інтерв'ю з членом грузинського парламенту Георгієм Вашадзе, який розповів, як Грузія підтримує Україну.

Журналіст-міжнародник Єгор Брайлян говорив про взаємини в трикутнику Китай — Індія — Японія і стосунки цих країн із Заходом.

Головна редакторка порталу After empire Ольга Курносова сказала, що до росіян поступово доходить суть війни в Україні. Водночас, за її словами, розуміння того, що винен Путін, здебільшого немає. Якби всі, хто розуміє, що відбувається, вийшли на акції протесту, Путін припинив би війну, вважає Курносова. Ведуча припустила, що Захід міг би припинити пускати до себе втікачів від мобілізації в Росії, щоб тим самим стимулювати противників війни до активних протестних дій. Курносова заперечила: це, мовляв, негуманно, а Захід не може зрадити свої цінності, однією з яких є гуманізм. Не кажучи вже про те, що «еміграція — дуже важкий шлях»

Професор економіки Роман Шеремета в інтерв'ю англійською мовою Ксенії Смирновій аналізував економічні проблеми України і світу, перспективи іноземних інвестицій в Україну тощо.

Шеф-редактор каналу іномовлення Олексій Мацука в своїй авторській рубриці (з повтором у вечірньому етері) докладно розповів про ураження великого скупчення окупантів у Макіївці. В етері були також проєкт «Таємне життя матрьошки», «Реальна історія з Акімом Галімовим», документальні стрічки.

У слоті каналу «Інтер» міський голова Мелітополя Іван Федоров і голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко розповіли про гуманітарну ситуацію в містах, одне з яких перебуває під окупацією, інше — під постійними ворожими обстрілами. 

Заступник постійного представника президента України в Криму Денис Чистиков розповідав про «бавовну» на окупованому півострові, про примусову мобілізацію його жителів, а також про те, що цивільні перевізники відмовляються возити воєнні вантажі сухопутним коридором через наближення до нього української армії.

Радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов розповідав, як поліція допомагає мешканцям звільнених територій, зокрема й евакуюватися, політтехнолог Тарас Загородній — які питання обговорюватимуться на запланованому на лютий саміті Україна — ЄС, а голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв — про можливий порядок денний чергової зустрічі в форматі «Рамштайн». 

Андрій Піонтковський припустив, що зростання в Росії кількості приватних армій означає підготовку їхніх власників до іншої війни — за переділ Росії після падіння Путіна.  

В етері були також «Реальне кіно» з Віталієм Манським, «Історичні факти» із Сергієм Кудімовим, «Історії війни» з Андрієм Данилевичем.

У вечірньому слоті каналу іномовлення директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос коментував зустрічі і перемовини Путіна і президента Туреччини Ердогана.

Про «різдвяне перемир'я», із пропозицією якого виступив Путін, і про те, які провокації росіяни можуть в цей час влаштувати, говорили воєнний оглядач Денис Попович, воєнний експерт Павло Нарожний, політкоментатор Микола Давидюк.

Лідер міжнародного руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников спрогнозував, що в Росії буде ще дві хвилі мобілізації — в лютому і в травні. За наказом Путіна готуються мобілізувати до пів мільйона людей.

Художник Ігор Гусєв говорив про війну очима українських художників, «мистецтво швидкого реагування» і приїзд в Україну Бенксі.    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1179
Теги:
Читайте також
13.01.2023 21:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 267
12.01.2023 22:13
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 192
12.01.2023 00:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 104
10.01.2023 19:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 232
01.01.2023 23:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
832
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду