Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 січня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 січня 2023 року

8 Січня 2023
1275

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 січня 2023 року

1275
Різдвяне псевдоперемир'я, політичні перспективи Ердогана, незаконність перебування Росії в Радбезі ООН, геноцидний характер війни, релігійне різноманіття України.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 січня 2023 року

У ранковому блоці канал іномовлення показав записане і перекладене російською інтерв'ю з народною депутаткою Соломією Бобровською щодо позиції НАТО у війні. За словами політикині, альянс за останні десять місяців проявив себе слабко і досі навіть не денонсував документи, в яких Росію названо партнером, а не загрозою.

Воєнний аналітик Олексій Гетьман назвав путінське «різдвяне перемир'я» спробою виграти час заради підвезення на лінію фронту більшої кількості боєприпасів.

Представник Центру близькосхідних досліджень Сергій Данілов оцінював шанси президента Туреччини Реджепа Ердогана залишитися на посаді після прийдешніх виборів з урахуванням проблем у внутрішній політиці та його багатовекторності на міжнародній арені.

Редактор «Новой газеты. Европа» Кирило Мартинов констатував, що переважна більшість росіян розуміють невдачі Путіна у війні, але не здатні логічно пов'язати власні економічні проблеми з тим, що роблять самі або чого не роблять.

У блоці телеканалу «Інтер» керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко назвав зафіксовані жахливі злочини сексуального характеру, вчинені армією Росії, підтвердженням геноцидного характеру цієї війни і висловив впевненість, що трибунал дасть цим фактам належну правову оцінку.

Дипломат Олександр Левченко заявив, що незаконним можна вважати не лише перебування Росії у складі Радбезу ООН, але й взагалі у складі ООН. За словами Левченка, Україна, яка була серед держав-засновниць організації, має повне право вимагати це виправити.

Політтехнолога Михайла Шейтельмана ведучі попросили прокоментувати стріт-артпротести в Росії, пов'язані з появою у містах нецензурних написів на адресу кремлівського режиму. На що експерт відповів: «Краще так, аніж ніяк. І точно краще, ніж їхати вбивати українців».

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк назвав Росію країною брехні і повідомив, що жодного перемир'я немає і не може бути до повного виведення військ з суверенної території України.

Соратник Олексія Навального Дмитро Нізовцев назвав псевдоперемир'я «простукуванням можливості припинити війну», а також висловив особисте обурення щодо випадку, коли вбивця ветерана Другої світової війни отримав свободу завдяки вербуванню до приватної військової компанії «Вагнер».

У вечірньому слоті каналу іномовлення представник Центру Разумкова Михайло Пашков назвав головним уроком цієї війни виявлення неадекватності глобальних систем безпеки та нездатності міжнародних організацій не лише запобігати конфліктам, але й реагувати на них.

Релігієзнавець Ігор Козловський назвав Україну найбільшою православною та греко-католицькою державою, відзначивши рівень духовної свободи в країні та її релігійне різноманіття.

Білоруський військовий аналітик Олександр Алесін повідомив, що поки немає підстав говорити про готовність угруповання військ у Білорусі наступати.

Радник голови Офісу Президента Сергій Лещенко висловив переконання, що в разі відмови НАТО приймати Україну до свого складу знадобиться міжнародний безпековий документ, який відрізнятиметься від «будапештського папірця».

На завершення інформаційного дня фактчекер Олександр Замковий відзначив тенденцію до зростання україномовного сегменту соціальних мереж: зокрема україномовних ютуб-каналів 2022 року стало на три тисячі більше.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1275
Теги:
Читайте також
13.01.2023 21:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 267
12.01.2023 22:13
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 192
12.01.2023 00:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 104
10.01.2023 19:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 232
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду