Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 січня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 січня 2023 року

3 Січня 2023
1095

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 січня 2023 року

1095
Стовідсоткова результативність протиповітряної оборони в новому році, головування Швеції в ЄС, ставлення до війни у Чехії, Ізраїлі та Китаї, спроби викинути Росію з Радбезу ООН.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 січня 2023 року

У ранковому блоці каналу іномовлення військовий аналітик Олексій Гетьман сказав, що нічні атаки дронів-шахедів були очікуваними і мали на меті одне — «покошмарити» українців.

Народний депутат Федір Веніславський, коментуючи новорічне звернення Володимира Зеленського, наполягав, що українці об'єднані навколо свого президента, який продемонстрував надзвичайну стійкість духу, і це високо оцінили у всьому світі.

Колишній глава зовнішньої розвідки Микола Маломуж запевнив, що українська система протиповітряної оборони є гнучкою і має чіткі дані, звідки та які відбуваються запуски. Пізніше він повторив свою тезу під час спілкування з ведучими телеканалу «Інтер».

Експерт Українського Інституту майбутнього і колишній політик Ігор Попов лаконічно відповів на запитання, чому соціологи фіксують безпрецедентно високу віру українців у перемогу: «Бо за нами правда».

Засновник проєкту «Re:Open Ukraine» Дмитро Тужанський зізнався, що йому складно пояснити, чому президент Чехії Земан, якого вважали одним із найбільших друзів Путіна в Європі, різко змінив свою позицію. Втім, це добре для України, і в перспективі, на думку експерта, влада в Чехії за будь-яких підсумків виборів буде проукраїнською.

У блоці телеканалу «Інтер» ізраїльський журналіст Цві Зільбер відзначив поширення антисемітизму в Росії і розповів про шантаж із боку Росії на адресу Ізраїлю: мовляв, якщо ця держава занадто допомагатиме Україні, то євреям в Росії буде погано, їх звинуватять у поразці, а Путін буцімто є юдофілом і захищає євреїв.

Публіцист Олександр Невзоров охарактеризував ситуацію в російському суспільстві так: «Путін випустив звіра великоросійського нацизму. Вони культивують крайнощі і якесь право Росії визначати долю інших націй».

Експосол України у США та Франції Олег Шамшур очікує позитиву від саміту Україна — ЄС, що має відбутися на початку лютого. Ситуацію з виключенням Росії із Радбезу ООН Олег Шамшур назвав «порочним колом», адже реального механізму, який дозволяє це зробити, немає. Згодом у вечірньому слоті він дав практично ідентичний коментар на цю ж тему.

Російський опозиціонер Ігор Яковенко, проаналізувавши новорічну промову Путіна, дійшов висновку, що російський президент «реально не розуміє, що відбувається».

У вечірньому блоці каналу іномовлення експерт із питань безпеки Іван Варченко констатував, що «Захід досі перебуває в полоні своїх фобій перед Росією, коли йдеться про постачання зброї».

Кандидат політичних наук Богдан Ференс визначив завдання для Швеції, яка починає головувати в ЄС: потрібно збалансувати думки різних країн щодо ситуації в Україні та визначати тренди для консолідованої підтримки нашої країни.

Журналіст-міжнародник Олексій Коваль стисло охарактеризував позицію Китаю: «Проросійський нейтралітет».

Президент Всеукраїнського конгресу народів Дагестану Ахмад Ахмедов назвав дії Путіна геноцидом дагестанців та зазначив, що акції протесту в республіці відбуваються не лише проти мобілізації, але й проти кремлівського режиму загалом, адже у високих кабінетах дагестанців ніколи не вважали «своїми».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1095
Теги:
Читайте також
10.01.2023 19:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 241
31.12.2022 17:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 425
30.12.2022 21:37
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 255
29.12.2022 22:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 022
28.12.2022 18:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
937
27.12.2022 22:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду