Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 січня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 січня 2023 року

5 Січня 2023
1255

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 січня 2023 року

1255
Удар по зосередженню окупантів у Макіївці, пропаганда в інтернеті, ставлення до війни в Азербайджані та Італії, децентралізація української енергетики, шлях України до ЄС.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 січня 2023 року

У ранковому слоті каналу іномовлення екскомандир взводу батальйону «Айдар» Євген Дикий заперечив тезу, що удар по Макіївці означає перехід нашої армії від тактики ураження складів до знищення скупчень живої сили: можна робити і те, й інше.

Американський політолог азербайджанського походження Раміс Юнус емоційно просив не звинувачувати Азербайджан в недостатній визначеності щодо війни в Україні, згадавши, як 24 лютого у Баку стотисячний натовп зібрався на підтримку нашої держави, а згодом країна надсилала до нас гуманітарні рейси.

Головна редакторка «Української газети в Італії» Маріанна Сороневич визнала, що серед італійців чимало проросійськи налаштованих людей, які не поділяють дипломатичний курс Італії на підтримку України. Проте частка тих, хто засуджує дії Росії, нині максимальна за останні 20 років.

У слоті телеканалу «Інтер» керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов, відомство якого опублікувало фото збитого ворожого дрона з написом «З Новим роком!», вкотре сказав, що ворог не може воювати з нашими військами, тому воює з цивільними.

Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун звернув увагу на те, що Росії довелося визнати великі втрати в Макіївці, хоча раніше вони відмовлялися говорити про подібні поразки. Під тиском громадськості кількість загиблих у звітах зростає.

Політична аналітикиня Ольга Курносова сказала, що минулий рік був найгіршим не лише для українців, але й для багатьох росіян, які не усвідомлювали, що їхня держава здатна на подібні звірства.

Радник Світлани Тихановської Франак Вячорка припустив, що припинення обстрілів України безпосередньо з території Білорусі може бути свідченням того, що Лукашенко «випросив у Путіна дозвіл» не нагнітати ситуацію в білоруській армії. Натомість Лукашенко вирішив влаштувати судилище над лідерами білоруської опозиції, серед яких і сама Тихановська.

Російський опозиціонер Геннадій Гудков прокоментував використання росіянами соцмереж, зокрема тіктока, для пропаганди: «Продажність — одна з рис народу-жебрака, тому думки в інтернеті дуже легко купити».

У вечірньому слоті іномовлення головний редактор «Білоруської правди» Ілля Добротвор сказав: «Якщо Лукашенко оголошує 2023 рік роком миру, отже, готуйтесь до війни».

Експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев запевнив, що децентралізація електропотужностей України планувалася до повномасштабної війни, а сам план був затверджений ще у 2017 році.

Народна депутатка Євгенія Кравчук розповіла про парламентські кроки, спрямовані на виконання умов для вступу України до ЄС, а також наголосила, що Європейський Союз — «це не лише про економіку та гроші, це дещо більше, за що готові боротися понад 90% українців».

Кандидат історичних наук Андрій Каракуц прокоментував розширення української сфери дипломатії, зокрема заходи, спрямовані на поглиблення відносин з державами «глобального Півдня».

На завершення інформаційного дня в етері марафону показали переозвучений російською мовою запис інтерв'ю Наталії Мосейчук з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1255
Теги:
Читайте також
12.01.2023 22:13
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 203
12.01.2023 00:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 110
10.01.2023 19:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 240
01.01.2023 23:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
836
31.12.2022 17:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 425
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду