Знімальна група телеканалу «Дом» потрапила під російський обстріл

Знімальна група телеканалу «Дом» потрапила під російський обстріл

4 Січня 2023
1252

Знімальна група телеканалу «Дом» потрапила під російський обстріл

1252
Медійники не постраждали. Вони встигли зняти обстріл на відео.
Знімальна група телеканалу «Дом» потрапила під російський обстріл
Знімальна група телеканалу «Дом» потрапила під російський обстріл

Медійники телеканалу «Дом» потрапили під обстріл росіян у Луганській області біля села Невське. Про це у своєму дописі повідомила воєнна кореспондентка Анастасія Волкова.

Як розповіла журналістка у коментарі Інституту масової інформації, інцидент трапився 2 січня. «Їхали повільно, і на під’їзді до Невського потрапили під обстріл. Буквально чотири снаряди лягли поряд з нами, за 100 метрів від нас. Ми це зафільмували, але дуже лячно було», – уточнила Волкова. Як вона припускає, російські військові стріляли не по знімальній групі, а по поліцейських авто, у колоні з якими перебували журналісти.

У Невському журналісти зняли матеріал про життя мешканцв після деокупації.

Нагадаємо, 23 грудня стало відомо, що на Донеччині під мінометний обстріл потрапила знімальна група «Телебачення Торонто» разом із журналісткою Аліною Шереметою. Як припускає медійниця, це не був цілеспрямований обстріл медійників. 

Втім, непоодинокими є випадки, коли росіяни обирають за цілі саме журналістів. На початку грудня військові РФ обстріляли авто, в якому перебували італійські журналісти Клаудіо Локателлі та Нікколо Челесті. Медійники переконані: по їхньому авто стріляли навмисно. Один снаряд пошкодив машину. Локателлі зазнав легкого поранення.

5 грудня знімальна група «Фактів» каналу ICTV потрапила під російський обстріл на околицях Бахмута на Донеччині. Кореспондент Костянтин Мельников та оператор Дмитро Матвієнко не постраждали, але ушкоджень зазнала їхня автівка. Мельников не виключає, що російські військові знали, що обстрілюють журналістів.

За даними Інституту масової інформації, станом на 24 серпня російські військові вбили 37 журналістів в Україні. З них вісім журналістів убито під час виконання професійних обов'язків (троє українських та п’ять іноземних медійників, дві жінки та п'ять чоловіків).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1252
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду