Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 грудня 2022 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 грудня 2022 року

1 Січня 2023
836

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 грудня 2022 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
836
Підсумки року для Росії та її майбутнє у 2023 році, а також любов росіян до Радянського Союзу.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 грудня 2022 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 грудня 2022 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ.

Про підсумки року й  важкі дні 2022 року у блоці ICTV/СТБ говорили з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком. Згадуючи про коронавірусну епідемію, Подоляк сказав, що посилення епідемії в Китаї — «приклад того, як працює карма». Й та ж сама карма працюватиме для Росії, яка понесе відповідальність за свої злочини в Україні. Також він сказав, що Росія нестиме історичну відповідальність, яка проявиться в тому, що у майбутньому про них говоритимуть як про злочинців. Інтерв’ю з Подоляком тривало 28 хвилин.

Про майбутнє Росії у 2023 році говорили з російським політологом, який живе у США, Андрієм Піонтковським.

Підсумки 2022 року для російської економіки обговорили з колишнім заступником міністра фінансів Росії Сергієм Алексашенком. Він сказав, що економічний бліцкриг проти Росії реалізувати неможливо, бо економіка реагує на виклики й адаптується до них. Також він розповів, що Росія виробляє сировину і пропонує її світу, що дозволяє їй залишатись у грі. Щоб вибити російську економіку з гри, необхідно зробити так, щоб світова спільнота припинила купувати російську сировину. Оскільки це може призвести до карколомного зростання цін на світових ринках і кризи світової економіки, на це ніхто не був готовий йти з самого початку.

Про любов кремлівської влади до Радянського Союзу у гостьовій студії ICTV/СТБ говорили з російським політологом, який живе в Ізраїлі, Михайлом Шейтельманом. За його словами, зброя, якою воює армія Росії — це те, що було винайдено радянськими вченими. Він сказав, що росіяни не рухаються в сторону Радянського Союзу, оскільки в СРСР, за визначенням Шейтельмана, було багато освічених людей, які щось виробляли, знімали непогане кіно та винаходили якісь технології.

Масований ракетний удар по Україні у блоці телеканалу іномовлення обговорили з істориком Юрієм Фельштинським. Він сказав, що поки західні союзники не завадять росіянам бити з повітря, росіяни влаштовуватимуть масовані ракетні атаки. Крім того він сказав, що Путін взяв курс на повне знищення України і формує нову армію, яка зможе здійснити новий сухопутний наступ.

Про постать Володимира Зеленського у гостьовій студії каналу іномовлення говорили з радником керівника Офісу президента України Сергієм Лещенком. Він сказав, що у світовій політичній спільноті залишилось мало політиків, які демонструють таке лідерство, як Зеленський. За словами Лещенка, ті, хто проявляв таке ж саме лідерство — це Білл Клінтон, Маргарет Тетчер, Вінстон Черчиль і Франклін Рузвельта. А ще вся історія Зеленського — це історія успіху. Також він сказав, що триває війна за дерусифікацію світу.

Завершили добу трансляцією новорічного привітання президента України Володимира Зеленського, яке продублювали російською мовою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
836
Теги:
Читайте також
31.12.2022 17:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 425
30.12.2022 21:37
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 255
29.12.2022 22:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 022
28.12.2022 18:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
937
27.12.2022 22:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду