Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 грудня

26 Грудня 2022
859
26 Грудня 2022
23:49

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 грудня

859
Помста росіян мирним херсонцям, опозиція підтримці України в США, репресії в Росії, момент «оголошення перемоги» Кремля.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 грудня

У ранковому слоті іномовлення колишній керівник української розвідки Микола Маломуж повідомив, що ще на початку війни ворог втратив від 40 до 60 відсотків елітних підрозділів, і нині моральний дух російської армії на низькому рівні.

Представник асоціації «Нафта і газ України» Андрій Закревський заявив, що обстріли енергетичної інфраструктури підштовхнуть Україну до модернізації енергетики та запровадження децентралізованої енергетичної системи.

Дипломат Олександр Цветков відзначив, що підтримка України у Сполучених Штатах лише зростає, навіть попри наявність опозиції, яка намагається скоротити або й зовсім припинити потік допомоги нашій країні.

Про наслідки суботнього обстрілу Херсона, що призвів до людських жертв, розповів заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

У слоті «1+1» дані Інституту вивчення війни (ISW) щодо спотворення інформації, яка надходить від спецслужб Володимиру Путіну, прокоментував колись дотичний до апарату президента Росії політтехнолог Аббас Галямов.

Воєнний експерт Михайло Притула підтвердив, що армія Росії має дефіцит боєприпасів і проблеми з логістикою, через що вдається до закидання наших захисників своєю живою силою.

Інвестиційний банкір Сергій Фурса назвав малоймовірним сценарій виходу Угорщини з ЄС через тісні зв'язки із Росією, адже уряд Орбана зацікавлений в отриманні дотацій від Євросоюзу.

Політкоментатор Володимир Фесенко відзначив два моменти, що ускладнюють імплементацію українського мирного плану: конкуренцію щодо посередництва між європейськими лідерами, а також відсутність будь-якої ймовірності територіальних компромісів. Фесенко коментував мирний план України і у вечірньому етері.

Кандидат політичних наук Станіслав Желіховський сказав, що в Євросоюзі справді говорять про призупинення членства Росії в Раді безпеки ООН, проте процедури для цього не існує.

Старший радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франтішек Вячорка звернув увагу на те, що Путін не зустрів «хлібом-сіллю» Олександра Лукашенка у Москві, куди той прилетів напередодні, змусивши самопроголошеного президента Білорусі відразу ж вирушати до Санкт-Петербурга.

Репресивний режим в Росії влучно охарактеризував громадський діяч Леонід Гозман: «Ти не можеш нічого довести, ти говориш зі стінкою, ти кажеш судді, що це біле, а він тобі, що це чорне».

Ізраїльський журналіст Сергій Ауслендер повідомив, що в його країні все активніше говорять про загрозу з боку Ірану та можливий сценарій її ліквідації військовим шляхом: «Вісь зла Москва — Тегеран сформована».

У вечірньому слоті каналу іномовлення експерт із комунікацій Центру протидії пропаганді Дмитро Громаков висловив упевненість, що на нас чекає процес розвалу Росії на національні республіки. Підтвердження тому — ситуація в Татарстані, очільник якого воліє називатися президентом попри невдоволення Кремля.

Воєнний експерт Іван Ступак пояснив, чому Росія вдається до зміни декларованих цілей війни ледь не щоквартально: так простіше в будь-який момент оголосити про перемогу.

А російська журналістка з Вашингтона Каріна Орлова емоційно назвала «ідіотами» людей, які послідовно ведуть у США політику, спрямовану на згортання допомоги Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
859
Теги:
Читайте також
01.01.2023 23:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
844
31.12.2022 17:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 430
30.12.2022 21:37
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 259
29.12.2022 22:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 026
28.12.2022 18:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
943
27.12.2022 22:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
936
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду