Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 жовтня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 жовтня

9 Жовтня 2022
312
9 Жовтня 2022
09:47

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 жовтня

312
Вибух на Кримському мосту, Нобелівська премія миру, восьмий пакет антиросійських санкцій ЄС, участь режиму Лукашенка у війні в Україні.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 жовтня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 жовтня

У блоці групи каналів StarLightMedia речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук коментував пожежу на Кримському (Керченському) мосту: «На територіях, які належать Україні, слід дотримуватись правил пожежної безпеки. Ми дуже пильно спостерігаємо за ситуацією».  

Політолог і воєнний експерт Юрій Федоров прокоментував заяву антитерористичного комітету Росії щодо того, що пожежа на Кримському мосту була спричинена вибухом вантажівки, що є терористичним актом, у якому нібито винна Україна.

Директорка російського фонду «Русь сидяча» Ольга Романова висловила свою думку з приводу нагородження Нобелівською премією миру російської і української громадських організацій і білоруського опозиціонера: «Можу зрозуміти певне обурення українців. Але треба зазначити, що Алесь Біляцький відбуває вже другий термін у в’язниці через свій опір диктатурі Лукашенка, а “Меморіал” ліквідований і заборонений в Росії». Ольга Романова наголосила, що йдеться про людей, які боролись за правду з тією самою диктатурою, проти якої зараз воює український народ. У наступному блоці про Нобелівську премію миру говорив член російського «Меморіалу» Олег Орлов: «Вважаю, що ми, російське громадянське суспільство, є відповідальними за цю війну. Наша організація була опозицією владі, але війна все ж таки сталася, значить, ми всі зробили недостатньо. Однак мене обурює, коли кажуть, що нагородили три країни. Алесь Біляцький не є представником режиму Лукашенка. Так само, як і ми не є представниками режиму Путіна, нашу організацію ліквідували і відібрали у нас все майно. І наша організація багато років дуже тісно співпрацює з українським Центром громадянських свобод. Тож сенс цієї премії в тому, щоб показати: хоч би як диктатори намагались розділити людей, правозахисні організації досі працюють разом і в одному напрямку».

Правозахисниця, засновниця проєкту «Ковчег» Анастасія Буракова розповіла про систему розпізнавання облич, за допомогою якої в Москві зараз вистежують тих, хто ухиляється від мобілізації.

У блоці «1+1» вибух на Кримському мосту коментували зокрема начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони України «Південь» Наталя Гуменюк і воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко, який із сарказмом констатував, що в Росії нехтують правилами безпечного будівництва: «Скількох ударів треба було завдати по українських Антонівському чи Новокаховському мостам, щоб спричинити їх руйнування? А скільки разів, сім чи вісім, росіяни ракетами били по Дністровському залізничному мосту, але так його і не добили? А на Кримському мосту вибух однієї лише фури призвів до тих вражаючих наслідків, які ми бачимо на відео».

Фінансист Сергій Фурса говорив про новий, восьмий, пакет антиросійських санкцій Євросоюзу: «Досі суспільство в Росії трималось за рахунок бюджету, але при зменшенні доходу від нафти російський бюджет теж відчутно зменшиться. Їм доведеться друкувати гроші для населення, це призведе до жахливих наслідків – інфляції тощо».

Міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів про партизанський рух та інші форми опору, який чинять окупантам містяни.

Заступник голови об'єднаного перехідного Кабінету Білорусі Павло Латушко говорив про участь режиму Лукашенка у війні в Україні, білоруські приватні воєнізовані структури, створені за зразком «Вагнера», поставку в Білорусь дронів-камікадзе тощо. На думку Латушка, ймовірність атак з території Білорусі на північ і захід України доволі велика.

У блоці каналу «Інтер» радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав ставлення росіян до вибуху на Кримському мосту як до нібито «незаконного терористичного акту» жахливим цинізмом, адже Росія з лютого веде вбивчу війну проти України, атакуючи об’єкти не тільки військової, але і цивільної інфраструктури і житлові райони багатьох міст.

Про ситуацію в Криму після вибуху на Кримському мосту говорив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

У блоці каналу іномовлення вплив вибуху на Кримському мосту на економічну і суспільну ситуацію на окупованому півострові прогнозував експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко.

А на думку російського опозиціонера Дмитра Гудкова, подія на Кримському мосту однозначно означає, що «Путін йде до поразки і вже зараз мало що може контролювати».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
312
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду