Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 жовтня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 жовтня

6 Жовтня 2022
1267
6 Жовтня 2022
22:43

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 жовтня

1267
Атака на Київщину дронів-камікадзе, новий пакет антиросійських санкцій ЄС, імовірність перемовин із Росією, позиція Ілона Маска.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 жовтня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 жовтня

У блоці «1+1» релігієзнавець Юрій Черноморець говорив про представників Української православної церкви Московського патріархату, які досі підпорядковуються Російській православній церкві, і про служителів, що перейшли на бік окупантів та брали участь у псевдореферендумах і анексії українських територій.

Політкоментатор Володимир Фесенко, коментуючи резонансні вислови Ілона Маска, зазначив, що Маск потрапив під вплив думок проросійських західних еліт і після тиску, під яким опинився, вже почав виправдовуватися. (Щоправда, наступного дня Маск продовжив ганьбитися нерозумінням реалій української історії.) Пізніше в ефірі політтехнолог Тарас Загородній спробував виправдати Ілона Маска: мовляв, треба розуміти, що Маск заради свого бізнесу мусить працювати на китайський ринок, він закликає до перемир’я заради припинення страждань мирних людей тощо. Також Загородній прокоментував можливість перемовин із Росією, які, на його думку, відбудуться, але пізніше, коли Україна вестиме  їх із позиції сили.

На думку політкоментатора Олега Саакяна, наївно вважати, що Кремль не має успіхів у світовому інфопросторі. Звісно, у них є аудиторія, яка ведеться на всі ядерні загрози, і ми це можемо бачити зокрема з реакції Ілона Маска. Водночас не варто записувати Маска в агенти ФСБ, наголосив Саакян, адже ця людина зробила дуже багато, щоб зруйнувати російську космічну систему і переорієнтувати світ на використання відновлювальної енергії, теж на шкоду Росії.

Політичний аналітик, засновник «Інституту усної історії Молдови» Олексій Тулбуре коментував імовірність мобілізації у Придністров’ї, відзначив відсутність у Росії шансів відрізати Україну від Чорного моря і прорватись до Придністров’я сушею, а також висловився щодо вступу України до НАТО: «Молдова буде підтримувати Україну. У Молдови тільки два сусіди: Румунія вже є членом НАТО, а якщо поряд буде сильна Україна, це вирішить питання безпеки Молдови на довгі роки».

Російський політолог і журналіст Олександр Морозов говорив про ставлення чехів до війни в Україні: «Що стосується уряду Чехії, то там немає жодного конфлікту, підтримка України є одностайною. Але у суспільстві завжди знайдуться незгодні з політичним курсом свого уряду». За словами Морозова, люди, які виходили на першу демонстрацію у Празі, думали, що виходять на протест проти політики енергетичних компаній, але організатори мітингу потім випустили маніфест, у якому йшлося не тільки про зниження тарифів, а ще про підтримку дружніх відносин із Росією, про вихід Чехії із Всесвітньої організації охорони здоров’я, із світової валютної системи тощо. Через це на другий мітинг вийшло на десятки тисяч людей менше.

«Героями» чергових лайфсторі від оперної співачки, колишньої депутатки Держдуми Марії Максакової були голова Ради федерації Валентина Матвієнко, її чоловік і діти, а також діти Дмитра Медведєва, проти яких Захід запровадив персональні санкції.

У денному блоці каналу іномовлення воєнний експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак говорив про використання російською армією іранських дронів.

Воєнний експерт Олег Жданов прокоментував тезу російської пропаганди про «війну з НАТО»: «Якби це справді була війна армії Росії з армією НАТО, то бліцкриг був би у зворотному напрямку: за три дні війна завершилась би десь під Москвою».

У блоці каналу «Інтер» радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів про важку гуманітарну ситуацію в Маріуполі після  його загарбання росіянами та опір, що його чинять маріупольці, які з балончиками розмальовують місто українськими символами.

Діяч Республіканської партії США Борис Пінкус сказав, що жодної паніки у США з приводу російської ядерної загрози немає, заяви про нібито появу в нью-йоркському метро інструкції щодо поводження під час ядерної небезпеки є фейками, а насправді в Нью-Йорку все спокійно.

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба розповів про атаку на Київщину іранськими дронами-камікадзе.

У вечірньому блоці каналу іномовлення політолог Ігор Рейтерович коментував узгодження Євросоюзом нового санкційного пакету проти Росії.

Експерт із комунікацій Міжнародного центра протидії російській пропаганді Дмитро Громаков говорив про те, як мобілізація зруйнувала «консенсус між баштами Кремля», через що і  пропагандисти не можуть домовитись, як подавати цю тему суспільству.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1267
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду