Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 серпня

11 Серпня 2022
733
11 Серпня 2022
23:26

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 серпня

733
Вибухи в Криму, інтерес до Африки, ядерний шантаж Росії, Стівен Сігал в Оленівці.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 серпня

У ранково-денному блоці каналу UA воєнний експерт Сергій Грабський припустив, що по військовому аеродрому в окупованому Криму вдарили «імовірно, тими ракетами, які у США нещодавно планували нам передати». Так само за версією експерта Романа Світана, вибухи на військовому аеродрому в Новофедорівці можуть свідчити, що «на озброєнні в України вже є снаряди ATACAMS, які мають достатню дальність для подібного удару». Нагадаємо, українське командування віджартувалося про бавовну, а в росіян є різні версії того, що сталося, але ракетний удар вони заперечують.

Воєнний експерт Олег Жданов сказав, що, проголосувавши в 2014-му за об’єднання з Росією, кримчани проголосували за війну. «І от нарешті ця війна до них прийшла».

Завідувач сектором Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак докладно розповів про договір СНО-ІІІ, що передбачає взаємний контроль Росії і США над ядерною зброєю. Зараз Росія призупинила свою участь у цьому договорі.

Ізраїльський воєнний експерт Віктор Верцнер говорив про операцію «Світанок», яка почалася 5 серпня і завершилась 7 серпня домовленістю про припинення вогню. «Росія є бенефіціаром будь-якого конфлікту на Землі, адже їм вигідно, щоб менше говорили про Україну. Тоді як увесь світ радіє припиненню вогню в Ізраїлі, Росія цим вкрай невдоволена», — каже Верцнер.

Народний депутат від «Слуги народу» Олег Дунда у прямому етері звернувся до російських еліт: «Будь ласка, подумайте про своїх дітей, яких ваше керівництво держави позбавляє можливості жити у вільному, цивілізованому світі, і скиньте цих людей, що сидять у Кремлі».

Голова Центру політичних досліджень «Доктрина» Ярослав Божко говорив про зростання в Європі і в США інтересу до Африки, а також про вплив США і Китаю в різних країнах і галузях африканської економіки.

Міський голова Мелітополя в екзилі Іван Федоров докладно розповів про ситуацію в місті, яке стало центром окупованої частини Запорізької області, і де вже було оголошено про проведення референдуму за «приєднання до Росії».

Директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик в інтерв’ю англійською мовою (із закадровим перекладом) для англомовного каналу «FreeДом» говорив про візит в Африку держсекретаря США Ентоні Блінкена, можливість підтримки України африканськими країнами тощо: «Не думаю, що Африка почне всебічно підтримувати Україну, але нам важливо, щоб вони перестали слухати російські наративи».

У блоці «Інтера» російська журналістка Соня Савіна говорила про поставки в Росію запчастин для зброї в обхід санкцій, а директор енергетичних програм центру Разумкова Володимир Омельченко — про відновлення транзиту російської нафти в Угорщину через Україну трубопроводом «Дружба» і залежність від російської нафти Угорщини, Словаччини і Чехії.

Російський журналіст Ігор Яковенко коментував приїзд в Оленівку американського актора і режисера з російським паспортом Стівена Сігала, який вже зняв там фільм, тоді як ООН і Червоний Хрест досі не мають туди доступу.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк коментував заклик президента Зеленського до світу закрити кордони для громадян Росії, ситуацію на ЗАЕС і в Криму, відмову Путіна від участі у Генасамблеї ООН.

Радниця голови Дніпропетровської ОВА Наталя Бабаченко розповіла про ворожий обстріл Дніпропетровщини, внаслідок якого загинули тринадцять мирних мешканців Марганця, і закликала всіх спускатись під час тривог в укриття.

У блоці групи каналів StarLightMedia головний редактор The Insider Russia Роман Доброхотов говорив про мову ворожнечі на російському телебаченні та агресивність депутатів і чиновників різного рівня, які прямо загрожують Заходу. На думку Доброхотова, вони не думають ані про Захід, ані про росіян: «У всіх цих вигуків є тільки один глядач, всі знають вподобання цього чоловіка похилого віку і намагаються його задобрити».

Російський аналітик нафтогазового ринку Михайло Крутихін відзначив намагання країн ЄС перед набуттям чинності ембарго на російську нафту максимально заповнити всі нафтосховища, а також проаналізував, якою нафтою Європа замінить російську.

Засновник тревел-ком'юніті One Life Артемій Сурін порівняв вплив заборон на російське суспільство із тим, що він на власні очі бачив у Північній Кореї, позаяк тенденції, за його словами,  дуже схожі.

А колишня професорка Санкт-Петербурзького університету Марія Рахманінова розповіла, як вранці 24 лютого заявила студентам, що всі вони стали свідками найбільшої катастрофи, а її студенти написали на неї донос.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
733
Теги:
Читайте також
16.08.2022 10:00
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
Отар Довженко
«Детектор медіа»
2 302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду