Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 серпня

5 Серпня 2022
1613
5 Серпня 2022
21:56

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 серпня

1613
Ситуація на захопленій ЗАЕС, обмін Віктора Бута на Бріттні Грінер, теракт в Оленівці, скандальна доповідь Amnesty International.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 серпня

У блоці групи каналів StarlightMedia співробітник створеного Олексієм Навальним Фонду боротьби з корупцією Руслан Шавєддінов в інтерв’ю говорив про корупцію у Росії, пригадав мітинги невдоволених у 2011 році: «Тоді і влада не була готова до народного невдоволення, не була готова розганяти мітингуючих, і люди не були готові до глобальних змін, виступали більше за чесні вибори, ніж за конкретно відставку Путіна і всієї його команди». Шавєддінов також наголосив на необхідності продовження розслідувань і незалежної журналістської діяльності, оскільки у розумного суспільства є прямий запит на незалежну від Кремля інформацію.

Правозахисник Ніколай Полозов вважає шанси на звільнення і обмін азовців низькими, оскільки Кремль, на його думку, в цьому не зацікавлений.

Керуюча справами виконкому Енергодарської міськради Яна Дабіжа розповіла про надзвичайно важку ситуацію на Запорізькій АЕС, обстріли окупантами міст по інший бік Дніпра, шляхи евакуації з окупованих територій Запорізької області.

Колишній голова опозиційного руху «Відкрита Росія» Алєксандр Соловйов прокоментував новий російський закон щодо заборони всиновлення сиріт іноземними громадянами: «Громадяни США та ЄС всиновлювали здебільшого хворих діток, у яких не було шансу на лікування у Росії. А зараз всі діти залишатимуться у сірих, брудних дитбудинках у Росії замість того, щоб зростати у цивілізованих країнах у батьківській любові».

Коментар директора «Фонду боротьби з корупцією» Івана Жданова стосувався перемовин Блінкена і Лаврова, на яких ішлося про обмін американської баскетболістки Бріттні Грінер, засудженої в Росії за нібито перевезення наркотиків, на російського торговця зброєю Віктора Бута: «Важливо розуміти, що зараз Росія виступає як терорист, а будь-які перемовини з терористом мають вестись з позиції сили, оскільки як тільки терорист бачить слабкість з іншого боку, він починає тиснути і вимагати більшого».

У блоці каналу «1+1» нардеп від «Слуги народу» Федір Веніславський зауважив, що ще на початку березня були всі підстави визнати Росію державою-терористом, але такого поняття немає у міжнародній політиці. Тому що досі неможливо було уявити, щоб на найвищому державному рівні чинилися такі терористичні дії.

Білоруська журналістка, засновниця групи «Хватит бояться» Тетяна Мартинова говорила про білоруських пропагандистів, зокрема про Григорія Азарьонка, який, на її думку, не зовсім безпечний персонаж, але «загалом білоруське суспільство дивиться на нього, як на клоуна». Наступ білоруських військ Тетяна Мартинова вважає малоймовірним. «Усі тільки крутять пальцем і впевнені, що ніяка білоруська армія не вступить в Україну. Це можуть бути тільки російські військові, переодягнені у білоруську уніформу», — каже журналістка.

У денному блоці каналу UA речниця Донецької ОВА Тетяна Ігнатченко розповіла про ситуацію на Донеччині, постійні обстріли і обов’язкову евакуацію. Говорила українською мовою із закадровим перекладом.

Керівник Центру стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки Ігор Соловей порівняв теракт в Оленівці зі збиттям літака МН17, а також прокоментував скандальну доповідь Amnesty International, в якій українських військових звинувачують у розміщенні озброєння в житлових кварталах: «Незгода українського офісу з міжнародним свідчить, що ця доповідь робилася не в кооперації з офісом, який є безпосереднім спостерігачем на місці подій. І вже зараз ми бачимо, як цю доповідь використовують росіяни у своїй пропаганді».

У блоці каналу «Інтер» кореспондент «Голосу Америки» у Білому Домі Міхаїл Комадовскій і Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець говорили про необхідність міжнародного розслідування теракту в Оленівці, а заввідділом Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак — про ситуацію на Запорізькій АЕС і використання Росією атомної станції як прикриття для обстрілів мирних міст на іншому березі Дніпра. Єдиним виходом, на думку Їжака, є деокупація Енергодару.

Дипломат Олег Шамшур упевнений, що Захід не допустить перемоги Путіна. «Але їм усе ж таки треба визначитись, що саме для них є поразкою Росії і перемогою України», — вважає дипломат.

У вечірньому блоці каналу UA засновниця «Ліги антитрасту» Агія Загребельська пояснила, чому Віктор Бут, якого Росія хоче обміняти на американську баскетболістку, важливий для росіян.

А шефредактор інтернет-видання The Insider Роман Доброхотов анонсував публікацію важливого  розслідування про війну в Україні. Йдеться про ідентифікацію військового Очур-Суге Монгуша, який катував українського полоненого.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1613
Теги:
Читайте також
16.08.2022 10:00
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
Отар Довженко
«Детектор медіа»
2 302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду