Довженко-Центр до свого 30-річчя запустив віртуальні квитки на підтримку інституції

Довженко-Центр до свого 30-річчя запустив віртуальні квитки на підтримку інституції

12 Вересня 2024
258
12 Вересня 2024
16:37

Довженко-Центр до свого 30-річчя запустив віртуальні квитки на підтримку інституції

258
Придбавши «віртуальний квиток» до Музею кіно, можна отримати в подарунок один з чотирьох «рідкісних артефактів для справжніх кіноманів».
Довженко-Центр до свого 30-річчя запустив віртуальні квитки на підтримку інституції
Довженко-Центр до свого 30-річчя запустив віртуальні квитки на підтримку інституції

Довженко-Центр до 30-ї річниці свого заснування запустив віртуальні квитки на підтримку своєї діяльності. Про це інституція повідомила на своїй фейсбук-сторінці. 

Центр запрошує своїх прихильників придбати «віртуальний квиток» до Музею кіно, який дасть шанс отримати в подарунок «рідкісні артефакти для справжніх кіноманів»:

  • раритетне видання «Кіноревізія Донбасу», тираж якого вже давно розпроданий
  • чотиритомник «Антологія кінокритики», нагородженої преміями за книжковий дизайн
  • персональну екскурсію Студійними фондами Музею кіно Довженко-Центру
  • рідкісний патч від воїнів, присвячений найкращому фільму в історії українського кіно.

Чим більше квитків людина придбає, тим більше матиме шансів отримати приз. Переможців визначать за допомогою 20 вересня рандомайзера. Придбати квиток можна за посиланням.

Національний центр Олександра Довженка був заснований 10 вересня 1994 року указом президента України на честь 100-річчя видатного режисера.

«За ці 30 років на ваших очах ми із режимного індустріального об’єкта стали повноцінною культурною інституцією. Разом із вами, нашими творцями кіно, глядачами/-ками, журналістами/-ками, критиками, партнерами та небайдужими до культури й кіно людьми, ми зберігаємо, досліджуємо, розвиваємо та популяризуємо українське кіно вдома і за кордоном. Завдяки всім вам, незважаючи на епiдeмії, вiйнy, тиск ми продовжуємо свою діяльність. Довженко-Центр — це люди, які його створюють спільно з тими, хто існує поза, але поряд із ним. Адже українське кіно — наше спільне культурне надбання, що потребує опіки та прискіпливої уваги», — написали у Центрі.

«Довженко-Центр» — найбільший міжнародно визнаний кіноархів України, в якому зберігається понад 10 тисяч найменувань художніх, документальних, анімаційних українських та закордонних фільмів, понад 24 000 архівних документів з історії українського кіно, понад 400 музейних експонатів. Єдиний український представник у Міжнародній федерації кіноархівів (FIAF).

Нагадаємо, 13 липня 2022 року «Довженко-Центр» офіційно передали у пряме підпорядкування Держкіно. У серпні Держкіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У самому Центрі це вважали фактичною ліквідацією.

Культурні інституції виступили проти реорганізації «Довженко-Центру». Відкликати цей наказ вимагали громадська рада при Держкіно, Коаліція РПРмедіаспільнота, а також парламентський Комітет гуманітарної та інформполітики

У жовтні 2022-го Центр Довженка подав до суду на Держкіно, вимагаючи визнати незаконним та скасувати наказ про реорганізацію. 11 липня 2023 року Господарський суд Києва визнав реорганізацію «Довженко-Центру» незаконною. А 3 липня 2024-го Північний апеляційний господарський суд у Києві закрив провадження у цій справі.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
258
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду