«Довженко-Центр» запускає лекторій про історію українського кіно

«Довженко-Центр» запускає лекторій про історію українського кіно

8 Березня 2023
1000
8 Березня 2023
16:30

«Довженко-Центр» запускає лекторій про історію українського кіно

1000
На лекціях розповідатимуть також про зв’язок між різними видами мистецтв, історію української анімації та документального кіно.
«Довженко-Центр» запускає лекторій про історію українського кіно
«Довженко-Центр» запускає лекторій про історію українського кіно

«Довженко-Центр» запускає кінолекторій «Як перестати хвилюватися та полюбити українське кіно».

Як повідомляють організатори, на лекціях розглядатимуть кіно 1920-х та 1960-х років, розповідатимуть про зв’язок між різними видами мистецтв, історію української анімації та документального кіно. Крім того, будуть лекції, присвячені кіновиробництву у 1980-х та 1990-х, у період 2000-х та після 2014 року.

«У лекторії ми будемо привідкривати маловідомі сторінки нашого кіно, розвінчувати міфи та відповідати на питання, які давно потребували відповіді.

Так, крок за кроком, через кіно ми поглянемо на всю історію ХХ століття, а через історію — зможемо краще зрозуміти наш кінематограф. Адже з'явившись наприкінці XIX століття, кіно стало ключовим візуальним медіа, дзеркалом наступних ста років нашої історії», — кажуть у «Довженко-Центрі».

Серед запрошених лекторів будуть, зокрема, кінокритикиня Дар’я Бадьор, критик та сценарист Сергій Тримбач, співзасновник видання Moviegram Лук’ян Галкін, кінознавець Володимир Войтенко, мистецтвознавиця Марина Скирда, а також фахівці «Довженко-Центру» Олександр Телюк, Альона Пензій і Станіслав Битюцький.

Перша лекція відбудеться 9 березня у кінолекторії «Довженко-Центру». Керівник кіноархіву Центру Олександр Телюк розповідатиме про наративи українського кіно 1930-х років.

Фото: «Довженко-Центр» / твіттер

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1000
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду