Карандєєв: Новий очільник «Укрінформу» має посилити роботу корпунктів у регіонах та за кордоном

Карандєєв: Новий очільник «Укрінформу» має посилити роботу корпунктів у регіонах та за кордоном

27 Травня 2024
791
27 Травня 2024
12:59

Карандєєв: Новий очільник «Укрінформу» має посилити роботу корпунктів у регіонах та за кордоном

791
Очільник МКІП додав, що необхідно звернути увагу на роботу закордонних корпунктів агенції.
Карандєєв: Новий очільник «Укрінформу» має посилити роботу корпунктів у регіонах та за кордоном
Карандєєв: Новий очільник «Укрінформу» має посилити роботу корпунктів у регіонах та за кордоном

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» має посилити роботу своїх корпунктів у регіонах та за кордоном. 

Про це під час зустрічі з колективом  агентства з нагоди представлення його нового очільника Сергія Череватого сказав т. в. о міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, передає «Укрінформ».

«“Укрінформ” є джерелом верифікованої інформації про події, у тому числі, для регіональної преси, регіональних медіа і інформаційних ресурсів, які працюють на українського споживача. В цьому контексті прошу Сергія Череватого звернути увагу на посилення регіональних представництв “Укрінформу”, створення в областях центрів генерації інформації, щоб ви справді були єдиним цілим — центральний офіс і регіональні представництва. Зараз як ніколи важлива увага до регіонів», — зазначив Карандєєв. 

Він додав, що необхідно звернути увагу на роботу закордонних корпунктів агенції.  

«Сьогодні агентство знаходиться на вістрі інформаційних меседжів, які йдуть з України. Саме ви їх доносите у закордонний простір. Зараз серед іноземної аудиторії є певна втома від війни в Україні. На противагу їй ми маємо запропонувати таку інформацію, яка поновить та посилить увагу міжнародних урядів та еліт до України, до військової тематики. Президент чітко поставив завдання саме в цьому аспекті сьогодні посилити нашу роботу», – цитує Карандєєва пресслужба МКІП.

«Вони (закордонні корпункти - ДМ) мають стати вашим продовженням, не просто чекати, поки приїде делегація високого рівня, забезпечити інформування про перебування президента чи премʼєр-міністра за кордоном, але в режимі постійного часу як генерувати інформацію про нас, так і бути центрами розповсюдження інформації у відповідних країнах», — додав Карандєєв. 

Т. в. о міністра культури та інформаційної політики зазначив, що це завдання потребує ресурсного забезпечення, і наголосив на можливості та необхідності міжнародної співпраці у цьому напрямку. 

Він акцентував, що одним із завдань буде інформаційне забезпечення мобілізаційних процесів і цю роботу необхідно вести інформаційно правильно, та закликав нового керівника “Укрінформу” звернути увагу на цей напрямок, «на формування в країні настроїв солідарності із Збройними силами серед тих, хто сьогодні може і спроможний підкріпити ЗСУ, щоб ці настрої були позитивні, щоб очікувана нашими військовими ротація відбулася якомога швидше». 

Нагадаємо, 23 травня президент Володимир  Зеленський підписав указ про те, що керівником «Укрінформу» на час воєнного стану має бути військовий. Відтак новим генеральним директором став полковник Сергій Череватий. 

24 травня генеральний директор «Укрінформу» Олексій Мацука повідомив, що завершує свою роботу на цій посаді.

Олексій Мацука став гендиректором агентства «Укрінформ» 9 листопада 2023 року.

10 травня стало відомо, що Марина Сингаївська звільнилася з посади заступниці генерального директора «Укрінформу»

Читайте також: 

Фото: Ростислав Карандєєв / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
791
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду