Новим директором «Укрінформу» стане Сергій Череватий

Новим директором «Укрінформу» стане Сергій Череватий

24 Травня 2024
1721

Новим директором «Укрінформу» стане Сергій Череватий

1721
Офіційно нового очільника «Укрінформу» представлять у понеділок.
Новим директором «Укрінформу» стане Сергій Череватий
Новим директором «Укрінформу» стане Сергій Череватий

Новим генеральним директором «Укрінформу» призначено колишнього речника Східного угруповання військ Збройних сил України полковника Сергія Череватого. Про це повідомила пресслужба МКІП на сайті міністерства:

«Наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від сьогодні, 24 травня, генеральним директором Національного інформаційного агентства Укрінформ призначено Сергія Череватого», — йдеться в повідомлені. Напередодні, 23 травня, президент Зеленський підписав указ про те, що керівником Укрінформу на час воєнного стану має бути військовий.

Сегрій Череватий у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що офіційно на новій посаді його представлять у понеділок, 27 травня.

Полковник Сергій Череватий — фахівець зі стратегічних комунікацій, кандидат політичних наук. Від початку повномасштабного вторгнення, будучи заступником зі стратегічних комунікацій тодішнього командувача оперативно-стратегічного угруповання «Хортиця» Олександра Сирського, організував у Києві Інформаційний штаб. Після того працював речником Східного угруповання військ Збройних сил України. У січні 2024 року увійшов до складу секретаріату Національної спілки журналістів України.

30 квітня 2024 року він був призначений начальником кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ). Череватий замінив на цій посаді соратника Шарія Геннадія Ніколайчука.

Нагадаємо, сьогодні, 24 травня, генеральний директор «Укрінформу» Олексій Мацука повідомив, що завершує роботу в агенції. В коментарі «Детектору медіа» Олексій Мацука сказав, що йде з посади за станом здоров'я та у зв'язку «з появою ідей нових проєктів», які він збирається розвивати. Він додав, що поки не знає, чи будуть ці проєкти реалізовані в «Укрінформі», чи в інших медіа. Олексій Мацука став гендиректором агентства «Укрінформ» 9 листопада 2023 року.

Фото: Сергій Череватий / «АрміяІнформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1721
Читайте також
12.06.2024 11:00
Оксана Романюк
для «Детектора медіа»
948
29.05.2024 09:43
Ангеліна Страшкулич, Роман Кравець, «Українська правда»
779
18.05.2024 10:00
Олексій Мацука
для «Детектора медіа»
598
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду