Ростислав Карандєєв анонсував трансформацію телемарафону, але подробиць не повідомив

Ростислав Карандєєв анонсував трансформацію телемарафону, але подробиць не повідомив

21 Травня 2024
943
21 Травня 2024
09:44

Ростислав Карандєєв анонсував трансформацію телемарафону, але подробиць не повідомив

943
За словами керівника МКІП, люди хочуть отримувати більше практичної інформації, повідомлень з лінії фронту і мати розуміння того, що й де відбувається.
Ростислав Карандєєв анонсував трансформацію телемарафону, але подробиць не повідомив
Ростислав Карандєєв анонсував трансформацію телемарафону, але подробиць не повідомив

На початку війни національний телемарафон «Єдині новини» забезпечував правдиве і оперативне інформування, але сьогодні українці хочуть отримувати дещо іншу інформацію. З цієї причини на телемарафон чекає трансформація. Про це повідомив виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв’ю «Главкому».

Карандєєв заявив, що трансформація відбуватиметься, проте відмовився розкривати деталі до моменту отримання конкретних результатів.

«Що люди хочуть сьогодні? Більше практичної інформації, цільової, з лінії фронту. Вони хочуть бачити більше воєнкорів, більше розуміння того, що відбувається, де відбувається. Разом з тим слід дотримуватися інформаційного балансу, маю на увазі чутливий контент», — розповів виконувач обов’язки міністра.

Він нагадав, що всі канали, які до повномасштабної війни були доступні у Т2, пішли в телемарафон.

«Деякі канали з Т2 випали: “Еспресо”, “Прямий”, “П’ятий”. Аудиторія цих каналів просто пішла їх дивитися в інтернет, вона ж нікуди не ділася. Тобто монополії інформаційної не склалося в країні. Хто кого хоче — того і дивиться. Люди за два роки звикли до нових форматів», — зауважив керівник Мінкультури.

Він висловив упевненість в тому, що після повномасштабного вторгнення єдиний телемарафон забезпечив людей перевіреною і нецензурованою інформацією, яка була «хоч не повною, але точно не фейковою».

«Також на початку повномасштабної війни був виклик, коли майже всі великі телевізійні компанії одразу опинилися у фінансовій скруті. Обвалився повністю рекламний ринок. І за які кошти було існувати? Конфігурація, яка була сформована, дозволила забезпечити роботу найбільш потужних телеканалів, які забезпечують сталість інформаційного процесу в країні», — поділився міркуваннями Карандєєв.

Нагадаємо, нещодавно Держдепартамент США оприлюднив звіт про дотримання прав людини в Україні за 2023 рік, в якому зазначив, що створення спільного телемарафону «Єдині новини», до виробництва якого не допустили низку «афілійованих з опозиційними партіями» каналів (5 канал, Прямий, «Еспресо»), забезпечує владі «безпрецедентний рівень контролю за теленовинами у праймтайм».

Також у звіті вказано про випадки тиску на окремих українських журналістів та активістів, і що українська влада «ініціювала переслідування журналістів та потурала їм».

В. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв прокоментував аналітичний звіт Держдепу США, заявивши, що швидкої реакції на цей документ від органів влади не буде. 

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зі свого боку зазначив, що спільний телемарафон є необхідним для держави інструментом, щоб проводити інформаційну політику, враховуючи масштабну пропагандистську кампанію Росії, а також притаманний Україні «деструктивний» внутрішньополітичний процес. При цьому він заявив, що в Україні влада не забороняла і не цензурувала діяльність інших медіа.

«Детектор медіа» системно моніторить телемарафон від самого його запуску і фіксує незбалансованість представлення політичних сил на всіх каналах, що беруть участь у створенні марафону «Єдині новини», окрім Суспільного. 

Читайте також:

Фото: Ростислав Карандєєв / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
943
Читайте також
24.05.2024 09:00
Олександр Морський
для «Детектора медіа»
8 612
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду