Заступницею генерального директора «Укрінформу» стала Ганна Василенко (ОНОВЛЕНО)

Заступницею генерального директора «Укрінформу» стала Ганна Василенко (ОНОВЛЕНО)

13 Травня 2024
1835
13 Травня 2024
21:00

Заступницею генерального директора «Укрінформу» стала Ганна Василенко (ОНОВЛЕНО)

1835
До призначення Василенко очолювала комунікаційне управління Тернопільської ОДА.
Заступницею генерального директора «Укрінформу» стала Ганна Василенко (ОНОВЛЕНО)
Заступницею генерального директора «Укрінформу» стала Ганна Василенко (ОНОВЛЕНО)

Заступницею  генерального директора «Укрінформу» стала Ганна Василенко, яка до того працювала  начальницею Управління інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Тернопільської ОДА.

За інформацією джерел «Детектора медіа», Василенко працює в «Укрінформі» з початку травня. Підтвердженням призначення Ганни може слугувати електронна декларація про доходи за минулий рік, яку вона подала 29 квітня 2024 року як кандидатка на посаду особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Місцем роботи або можливим місцем роботи декларантки вказане Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ», а посадою — заступник генерального директора. Там же як джерело її основного доходу в 2023 році згадується і попереднє місце роботи Василенко — Управління інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Тернопільської ОДА.  

У 2020 році Василенко балотувалася до Тернопільської обласної ради від партії «Слуга народу», але не була обрана. 

За даними «ДМ», призначена заступниця гендиректора «Укрінформу» відповідатиме за мережу регіональних і закордонних кореспондентських пунктів. Гендиректор «Укрінформу» Олексій Мацука в коментарі «Детектору медіа» підтвердив цю інформацію: «Ганна очолила напрям редакцій регіонального потоку та допомагатиме мені з внутрішнім менеджментом. Її досвід роботи в медіа — понад 11 років. Ганна очолювала інформаційні та суспільно-політичні редакції в структурах Суспільного мовлення, має управлінський досвід, зокрема, чотири роки працювала в Тернопільській ОВА на посаді начальниці управління інформаційної політики та комунікацій з громадськістю. Окрім того, працювала проектним менеджером грантових програм в областях та має досвід співпраці з іноземними виданнями».

За словами Мацуки, оскільки агентство має велику мережу регіональних кореспондентів, завданням нової заступниці гендиректора, серед іншого, буде збільшення в українському медіапросторі новин з областей. Також в «Укрінформі» розраховують, що її професійний досвід сприятиме «підсиленню регіональних новин виробництвом відеоконтенту, покращенню внутрішніх та зовнішніх комунікацій, колаборації з іншими інформаційними агентствами та медіа-компаніями».

Як повідомляв «Детектор медіа», у листопаді 2023 року на посаду генерального директора Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» був призначений, Олексій Мацука, який з 2020-го по 2023 рік працював шефредактором державного телеканалу UA TV, що згодом був перейменований на «FreeДом».

Тоді ж на посаду заступника гендиректора «Укрінформу» був призначений Єгор Сігарьов, який, за словами Мацуки, мав відповідати за маркетингову політику та кадрову роботу агентства. Ще три заступниці, які працювали за попереднього керівника нацагентства Олександра Харченка на той час залишалися на своїх місцях. Ідеться про Марину Сингаївську, Оксану Носкову та Ірину Чередниченко.

Однак нещодавно, 10 травня 2024 року, Марина Сингаївська пішла з посади. Як Сингаївська повідомила в коментарі «Детектору медіа», вона звільнилася за власним бажанням, тому що «прийшов час». Наразі розглядає кілька пропозицій щодо роботи. 

Оксану Носкову, за даними «ДМ», нещодавно перевели з посади заступниці гендиректора на посаду керівниці редакції оперативної інформації. Відтак у генерального директора «Укрінформу» є три заступники: Ірина Чередниченко, Єгор Сігарьов і новопризначена Ганна Василенко. 

Як повідомили нам наші джерела, у зміненому кілька місяців тому штатному розписі «Укрінформу» передбачена ще одна посада заступника гендиректора, яка наразі залишається вільною.   

Фото: фейсбук Ганни Василенко  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1835
Читайте також
07.06.2024 16:26
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
958
18.05.2024 10:00
Олексій Мацука
для «Детектора медіа»
654
19.01.2024 14:19
Роман Мельник
«Детектор медіа»
824
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду