«Українська правда» заявила про погрози на адресу Михайла Ткача та інших співробітників видання

«Українська правда» заявила про погрози на адресу Михайла Ткача та інших співробітників видання

14 Травня 2024
2185
14 Травня 2024
16:06

«Українська правда» заявила про погрози на адресу Михайла Ткача та інших співробітників видання

2185
Окрім погроз зловмисники неодноразово намагались отримати доступ до рахунку Ткача в одному з українських банків.
«Українська правда» заявила про погрози на адресу Михайла Ткача та інших співробітників видання
«Українська правда» заявила про погрози на адресу Михайла Ткача та інших співробітників видання

Редакція «Української правди» заявила про погрози на адресу Михайла Ткача та інших журналістів видання. Про це на своїй фейсбук-сторінці написала головна редакторка «УП» Севгіль Мусаєва.

За її словами, 10 травня в одному з месенджерів журналіст, керівник відділу розслідувань «УП» Михайло Ткач отримав повідомлення від адресата, який представився Олександром Cлобоженком (героєм нещодавнього розслідування «Непридатні») з пропозицією «укласти мирову» за грошову винагороду.

«Текст повідомлення закінчується словами: "Не советую тянуть с ответом. Воевать я тоже умею"», — повідомила Мусаєва.

Вдень 11 травня зловмисники неодноразово, але безуспішно пробували ввійти до банківського акаунту Михайла Ткача. Окрім цього, журналіст почав отримувати десятки дзвінків з невідомих номерів та смс із кодами авторизації з банківських та кредитних установ.

13 травня мінімум 10 співробітників «УП» отримали електронні листи з погрозами: «Я уже писал об этом Ткачу, но видимо до него не дошло, сделаю попытку донести мысль в последний раз. Иногда умение вовремя закрыть рот спасает жизни. Мое предложение закрыть вопрос миром в силе, я жду ответ. С.».

В «УП» зазначили, що повідомлення однакового змісту надіслали не лише на редакційні, а й на особисті електронні адреси журналістів видання, зокрема й на такі, що давно не використовуються.

«Ми розцінюємо ці дії як спробу впливу та залякування як Михайла Ткача, так і інших співробітників "Української правди". Редакція звертається до правоохоронних органів із заявою про спроби тиску, погрози та перешкоджання журналістській діяльності і просить встановити особу відправника цих листів», — написала головна редакторка «УП».

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Севгіль Мусаєвої та виконавчого директора «УП» Андрія Боборикіна.

ОНОВЛЕНО

У коментарі «Детектору медіа» головна редакторка «УП» Севгіль Мусаєва уточнила, що, окрім Михайла Ткача, погрози надійшли в електронних листах на адреси деяких інших журналістів, новинарів та редакторів онлайн-видання. Зокрема, такий лист отримав журналіст Дмитро Сімонов, який висвітлює екологічну тематику та не має стосунку до політичних новин або розслідувань.

«Дуже дивний вибір», — прокоментувала Мусаєва.

У відповідь на наше питання, яких іще заходів, окрім публічної заяви та заяви до поліції, має намір вжити редакція, щоб захистити своїх співробітників, вона повідомила, що «УП» готує спільно з юристами ІРРП офіційну заяву.

Мусаєва також нагадала, що Михайло Ткач є потерпілим уже в 14 провадженнях щодо перешкоджання журналістській діяльності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2185
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду