У Білорусі визнали «екстремістськими» телеграм-канал  InformNapalm та ютуб-канал NEXTA Plus

У Білорусі визнали «екстремістськими» телеграм-канал InformNapalm та ютуб-канал NEXTA Plus

8 Травня 2024
1291
8 Травня 2024
09:30

У Білорусі визнали «екстремістськими» телеграм-канал InformNapalm та ютуб-канал NEXTA Plus

1291
ІnformNapalm - це інтернет-ресурс, який збирає та публікує факти про війну Росії проти України, подробиці про російських окупантів та новини про російську гібридну війну.
У Білорусі визнали «екстремістськими» телеграм-канал  InformNapalm та ютуб-канал NEXTA Plus
У Білорусі визнали «екстремістськими» телеграм-канал  InformNapalm та ютуб-канал NEXTA Plus

У Білорусі телеграм-канал проєкту InformNapalm, ютуб-канал NEXTA Plus та інші ресурси внесли до реєстру «екстремістських формувань». 

Про це повідомляє білоруська асоціація журналістів. 

Так, суд Міорського району Вітебської області визнав ютуб-канал NEXTA Plus «екстремістським інформаційним продуктом».

Це канал про новини Білорусі з ведучим Змітром Лупачем , журналістом, який був змушений залишити країну під загрозою кримінального переслідування за професійну діяльність. 

Того ж дня суд у Вітебську визнав «екстремістською» сторінку у фейсбуку під назвою «Тиждень Белсат». Сторінка присвячена програмі «Тиждень» на телеканалі «Белсат», востаннє оновлювалась у серпні минулого року. 

29 квітня контент телеграм-каналу InformNapalm суд Барановицького району та Барановичів визнав «екстремістською інформаційною продукцією». 

Переклад білоруськомовної версії сайту здійснив політв’язень, журналіст Денис Івашин, засуджений до 13 років і 1 місяця колонії суворого режиму. Його визнали винним за ст. 356 КК (державна зрада) та ст. 179 ККУ (незаконне збирання та поширення інформації про особисте життя). 

ІnformNapalm — це інтернет-ресурс, який збирає та публікує факти про війну Росії проти України, подробиці про російських окупантів та новини про російську гібридну війну. 

Волонтери InformNapalm розробили унікальну цифрову базу даних з російським озброєнням і військовими підрозділами, які беруть участь у бойових діях в Україні. Крім того, InformNapalm інформує світ про реальну роль російського режиму в триваючих гібридних конфліктах у Грузії, Сирії та інших країнах Східної і Центральної Європи та Близького Сходу. 

Нагадаємо, раніше в Білорусі видання DW Belarus і «UDF — Новини Білорусі» внесли до реєстру «екстремістських формувань»

Фото: InformNapalm/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1291
Читайте також
08.03.2024 09:00
Наста Захаревич
для «Детектора медіа»
1 058
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду