Суд у Білорусі ліквідував інформаційне агентство «БелаПАН»

Суд у Білорусі ліквідував інформаційне агентство «БелаПАН»

11 Березня 2024
737
11 Березня 2024
13:25

Суд у Білорусі ліквідував інформаційне агентство «БелаПАН»

737
«БелаПАН» було першим незалежним інформаційним агентством Білорусі. Воно припинило роботу в листопаді 2021 року, коли КДБ країни визнав його «екстремістським формуванням».
Суд у Білорусі ліквідував інформаційне агентство «БелаПАН»
Суд у Білорусі ліквідував інформаційне агентство «БелаПАН»

Господарський суд Мінська ліквідував білоруське незалежне інформаційне агентство «БелаПАН». Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури, передає «Радіо Свобода».

Рішення суду не оскаржувалося і набрало законної сили.

«БелаПАН» було першим незалежним інформаційним агентством Білорусі. Воно припинило роботу в листопаді 2021 року, коли Комітет держбезпеки визнав його «екстремістським формуванням».

У жовтні 2022 року у Білорусі засудили головну редакторку «БелаПАН» Ірину Левшину до 4 років колонії, колишнього гендиректора агентства Дмитра Новожилова — до 6 років, його колишнього заступника Андрія Олександрова — до 14 років, дружину останнього, соціологиню Ірину Злобіну — до 9 років ув'язнення.

Олександрову, Левшиній та Новожилову висунули обвинувачення у «створенні та діяльності екстремістського формування». Олександрову та Злобіній спочатку інкримінували «підготовку осіб до участі у масових заворушеннях», а згодом звинуватили в «державній зраді». Олександрова та Новожилова також звинуватили в несплаті податків з діяльності інформагентства у розмірі 200 тисяч доларів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
737
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду