У Латвії заблокували дев'ять російських та білоруських сайтів, що поширюють пропаганду

У Латвії заблокували дев'ять російських та білоруських сайтів, що поширюють пропаганду

18 Березня 2024
781
18 Березня 2024
19:28

У Латвії заблокували дев'ять російських та білоруських сайтів, що поширюють пропаганду

781
Латвійська влада дійшла висновку, що ресурси поширюють викривлену та неправдиву інформацію про війну Росії проти України та російські воєнні злочини, виправдовуючи їх. Окрім цього, на сайтах розпалюють ворожнечу й дискредитують Латвію та НАТО.
У Латвії заблокували дев'ять російських та білоруських сайтів, що поширюють пропаганду
У Латвії заблокували дев'ять російських та білоруських сайтів, що поширюють пропаганду

Національна рада з електронних медіа Латвії (NEPLP) заборонила доступ до дев'яти вебсайтів у країні, які поширюють російську пропаганду. Про це йдеться в заяві офіційного видання Latvijas Vēstnesis, передає Delfi. 

Заборонено доступ до сайтів mk-pskov.ru, life.ru, www.pnp.ru, news-front.su, russkie.org, ont.by, www.sb.by, council.gov.ru, x-true.info. Відтепер користувачі цих сторінок будуть спрямовуватися на інформаційне повідомлення nelegalssaturs.lv.

Латвійська влада дійшла висновку, що ці вебсайти поширюють викривлену та неправдиву інформацію про війну Росії проти України та російські воєнні злочини, виправдовуючи їх. Окрім цього, на сайтах розпалюють ворожнечу й дискредитують Латвію та НАТО.

«Загалом згадані сайти поширюють наратив про те, що у ситуації в Україні винні країни Заходу та НАТО, а Росія лише хоче забезпечити мир у всьому світі. Поширюється суттєво спотворена та оманлива поточна інформація про події в Латвії та світі, а також дискредитується здатність НАТО захистити будь-яку країну-члена НАТО, виправдовується вторгнення Росії в Україну», — йдеться в повідомленні.

У NEPLP переконані, що контент цих ресурсів створює ризики для різноманітних негативних провокацій, які становлять значну загрозу національній безпеці Латвії та громадському порядку. Там також додали, що інформація, яка розпалює ворожнечу та свідомо вводить в оману, не відповідає суспільним інтересам.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) у Латвії закрила доступ до всіх пов'язаних з російським Яндексом сайтів. Згодом в країні планують заблокувати доступ і до Yandex Music із безкоштовними подкастами та аналогічним контентом, який створюють у Росії підсанкційні особи.

Раніше ми також писали про те, що NEPLP обмежила доступ у Латвії до п'яти пропагандистських сайтів: lat.rt.rs, rt.rs, m-by.tsargrad.tv, journal-neo.org, katehon.com. Приводом для такого кроку стала заява Ради Євросоюзу про вжиття обмежувальних заходів у рамках санкцій проти RT Balkan, Oriental Review, «Царьград», New Eastern Outlook і Katehon. 

Фото: Flickr / Latvijas armija

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
781
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду