Адвокаційниця Вероніка Вельч очолила український офіс Amnesty International

Адвокаційниця Вероніка Вельч очолила український офіс Amnesty International

26 Квітня 2024
1106
26 Квітня 2024
10:33

Адвокаційниця Вероніка Вельч очолила український офіс Amnesty International

1106
За словами Вельч, одна з її задач — актуалізувати діяльність цієї міжнародної організації відповідно до потреб України у сфері прав людини.
Адвокаційниця Вероніка Вельч очолила український офіс Amnesty International
Адвокаційниця Вероніка Вельч очолила український офіс Amnesty International

Українська фахівчиня з міжнародного лобізму Вероніка Вельч стала новою директоркою українського офісу організації Amnesty International. Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на пресреліз компанії.

«У ці безпрецедентні часи світова спільнота потребує постійного інформування про проблеми з правами людини в Україні. Україна має бути почутою на міжнародній арені. В умовах війни загострюються питання свободи і прав людини, ми стикаємося із жахливими порушеннями, пов'язаними із російською агресією. Я вважаю, що особливо важливо працювати над тим, щоб Україна лишалася на шляху дотримання та поваги прав людини для всіх в Україні, сьогодні і в майбутньому.

Cвою роль вбачаю у розбудові та посиленні ефективності Amnesty International в Україні, актуалізації її діяльності відповідно до потреб України у сфері прав людини. Я пишаюся можливістю представляти Україну в міжнародному правозахисному русі і дякую за довіру», — прокоментувала адвокаційниця Вероніка Вельч.

Читайте також:

Нагадаємо, 5 серпня 2022 року тодішня очільниця «Amnesty International Україна» Оксана Покальчук оголосила, що звільняється з організації після скандалу зі звітом Amnesty International із критикою Збройних сил України.

Напередодні, 4 серпня, Amnesty International випустила доповідь, у якій стверджувалося, що українські військові начебто «створюють бази» в житлових районах, школах та лікарнях і в такий спосіб наражають цивільне населення на небезпеку.  

Президент Володимир Зеленський засудив вибірковість Amnesty International, сказавши, що організація намагається амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист є свідченням втрати адекватності і способом знищити свій авторитет.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Amnesty International бере участь у «кампанії з дезінформації та пропаганди». За його словами, будь-які заяви про порушення з боку ЗСУ мають характер інформаційної операції для дискретизації української армії та зриву постачання озброєння від західних партнерів.

Український офіс міжнародної організації Amnesty International заявив, що не брав участі у підготовці та поширенні скандальної доповіді. 

Оксана Покальчук заявила, що представники українського офісу зробили все, щоб доповідь Amnesty International із критикою Збройних сил України не було оприлюднено.

Фото: фейсбук-сторінка Вероніки Вельч

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1106
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду