Дмитро Лубінець: Amnesty International реалізує інформаційну політику Кремля

Дмитро Лубінець: Amnesty International реалізує інформаційну політику Кремля

7 Грудня 2022
1014
7 Грудня 2022
14:02

Дмитро Лубінець: Amnesty International реалізує інформаційну політику Кремля

1014
AI розповсюджує листівки, в яких називає розслідування МКС щодо України «вибірковим правосуддям».
Дмитро Лубінець: Amnesty International реалізує інформаційну політику Кремля
Дмитро Лубінець: Amnesty International реалізує інформаційну політику Кремля

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International розповсюджує листівки, в яких називає розслідування Міжнародного кримінального суду щодо України «вибірковим правосуддям». 

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець

Листівки з написом «Вибіркове правосуддя — це відмова в правосудді» Amnesty International розповсюджує на 21-ій сесії Асамблеї держав-учасниць Римського статуту.

За словами омбудсмана, в організації запевняють, що, розслідуючи воєнні злочини в Україні, МКС відмовляє іншим країнам у правосудді.

«Я вимушений реагувати на подібні випадки для того, щоб ті люди та організації, які фінансують AI, були проінформовані про те, що організація вже явно реалізує інформаційну політику Кремля», — наголосив Лубінець.

Amnesty International продовжує закопувати залишки своєї репутації, додав омбудсман.

Він розповів, що влітку організація намагалася показати «несправедливу увагу» МКС до подій в Україні й розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, які скоює Росія. Ґрунтувалися ці звинувачення на тому, що окремі країни підтримують розслідування по Україні, зокрема фінансово та експертно, а в інших країнах — не так активно.

Нагадаємо, 4 серпня Amnesty International поширила звіт, у якому стверджувала, що українські військові начебто «створюють бази» у житлових районах, школах та лікарнях і в такий спосіб наражають цивільне населення на небезпеку.

У відповідь на це президент Володимир Зеленський заявив, що організація перекладає відповідальність з агресора на жертву.

Міністр оборони Олексій Резніков наголосив, що спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію та український самозахист є свідченням втрати адекватності і способом знищити свій авторитет.

Звіт АІ коментували міжнародні ЗМІ, блогери та всі, хто підтримує ЗСУ. Британська The Times вийшла із заголовком «Позиція The Times щодо звіту Amnesty International про Україну: путінські пропагандисти».

У відповідь на критику організації Аньєс Калламар заявила, що Amnesty International стоїть «на боці всіх жертв», а її позиція є «неупередженою».

Очільниця «Amnesty International Україна» Оксана Покальчук звільнилася з організації. Вона заявила, що представники українського офісу зробили все, щоб доповідь AI зі звинуваченнями на адресу Збройних сил не оприлюднювали.

Співзасновник шведської Amnesty, письменник Пер Вестберг теж оголосив, що залишає організацію через доповідь Amnesty International зі звинуваченнями на адресу ЗСУ.

Фото: оmbudsman.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1014
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду