Заява Amnesty International готувалася без залучення українського офісу

Заява Amnesty International готувалася без залучення українського офісу

4 Серпня 2022
3685
4 Серпня 2022
18:38

Заява Amnesty International готувалася без залучення українського офісу

3685
«Команда Департаменту реагування на кризи Amnesty International не зафіксувала жодного воєнного злочину українських військових», — заявили в «Amnesty International Україна».
Заява Amnesty International готувалася без залучення українського офісу
Заява Amnesty International готувалася без залучення українського офісу

Український офіс міжнародної організації Amnesty International не брав участі у підготовці та поширенні доповіді, у якій ідеться про те, що українська армія наражає цивільних на небезпеку. Про це у коментарі hromadske повідомила речниця «Amnesty International Україна» Катерина Мітєва.

«Український офіс не брав участі ні в підготовці, ані в розповсюдженні цієї інформації. За правилами організації, під час збройних конфліктів та воєн документуванням порушень і злочинів займається виключно Департамент реагування на кризи», — сказала Мітєва.

Натомість, додала вона, від початку повномасштабної війни український офіс Amnesty International адвокатує питання розслідування Україною та іншими державами воєнних злочинів Росії, скоєних в Україні.

Як наголошують у пресслужбі «Amnesty International Україна», слід розрізняти воєнні злочини та порушення міжнародного гуманітарного права, що регулює закони та звичаї війни. Лише найтяжчі порушення за цим правом вважають воєнними злочинами, після чого винні мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

«Команда Департаменту реагування на кризи Amnesty International не зафіксувала жодного воєнного злочину українських військових», — заявили в «Amnesty International Україна».

Нагадаємо, заява Amnesty International, в якій ідеться, що ЗСУ нібито «створюють бази» у житлових районах, школах та лікарнях, наражаючи на небезпеку цивільне населення, викликала резонанс. Її вже прокоментували представники влади, воєнного керівництва та медіа.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк висловив жаль, що Amnesty International «бере участь у кампанії з дезінформації та пропаганди РФ».

Міністр оборони Олексій Резніков наголосив :«Будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет».

Головна редакторка «Громадського радіо» Тетяна Трощинська зазначила: «Знаєте, коли у світі буде менше війн? Коли Червоний Хрест, ООН, Amnesty international, купа інших цілком безпорадних міжнародних інституцій припинять писати свої звіти й мирити ґвалтівника і жертву. І знайдуть сенс свого існування в реальних санкціях проти країн-терористів і диктаторів, які є причиною війни». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3685
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
592 дн. тому
Звісно, так і Порошенко називав зрадниками всіх, хто питав його про корупцію, а поруч православні попи - посміхаючись ствердно кивали. В нас всі, хто робить зауваження корумпованій владній органиці: вороги, зрадники, використовують наративи ворога, ... . У міру втягування у конфлікт, тобто, світову війну, світ все більше буде розуміти - з яким Мороком має справу. А поки може всюди перевірити: 1. В усіх містах барикади та лінії оборони, збудовані біля житлових будинків. 2. На всіх відосиках Зе-м'ясника (наприклад, Буча) видно спалену/знищену техніку ворога поруч з житловими будинками. Десь, в чистому полі - дуже мало. 3. Для влади населення - витратний матеріал. Вона і в мирні часи не переймалась суспільними потребами. Наприклад, під час пандемії, забрала кошти на дороги, з 40% і більше, розкраданням. 4. Як діяли захисники власності старого Ріната - "Азовсталі" відомо всім. Що сталось з Мариуполем, теж. 5. Навіть зараз - або рятуватись та заробляти на життя і їхати у безпечну країну, кинувши батька, чоловіка, сина, брата. Або лишатись разом з ними під обстрілами. Чоловіки та дружини вже пів року без сексу - в тоталітарних країнах - секса нема. Для прикладу: в перші ж дні, всі прокурори з сім'ями та статками, кудись поділись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду