Газету «Вечірній Київ» видаватиме тепер столичний університет Грінченка

Газету «Вечірній Київ» видаватиме тепер столичний університет Грінченка

25 Квітня 2024
1055
25 Квітня 2024
17:07

Газету «Вечірній Київ» видаватиме тепер столичний університет Грінченка

1055
Видання з понад віковою історією хочуть перетворити на творчий експериментальний майданчик, який об’єднає креативні зусилля студентів та досвід викладачів-практиків.
Газету «Вечірній Київ» видаватиме тепер столичний університет Грінченка
Газету «Вечірній Київ» видаватиме тепер столичний університет Грінченка

Друковану версію газети «Вечірній Київ» відтепер видаватиме Київський столичний університет імені Бориса Грінченка. У четвер, 25 квітня 2024 року, таке рішення ухвалила Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення, одноголосно підтримавши реєстрацію «Вечірки» як суб’єкта у сфері друкованих медіа. Про це повідомляється на сайті факультету журналістики Університету імені Грінченка. 

«Для нас це великий виклик і відповідальність, разом з тим і важлива місія. Адже вихід друкованої преси — це європейська тенденція, і важливо забезпечити друкованим медіапродуктом нашу столицю з населенням близько трьох мільйонів людей — сьому за чисельністю жителів місто у Європі», — повідомила декан університетського факультету журналістики Галина Горбенко.

Родзинкою видання, за її словами, стане те, що воно об’єднає креативні зусилля студентів та досвід викладачів-практиків і стане сучасним творчим експериментальним майданчиком.

Як повідомляв «Детектор медіа», останній друкований випуск газети «Вечірній Київ» вийшов 29 листопада 2018 року. Під брендом «Вечірнього Києва» почав почав працювати лише сайт. Між тим, видання має понад столітню історію — його перший номер з’явився 21 грудня 1905 року, або 2 січня 1906 року за новим стилем. Протягом такого тривалого періоду своєї діяльності газета зазнавала цензурних репресій та неодноразового закриття імперською й радянською владою.

Газета була оплотом прогресивної думки навіть у найскладніші часи: так, наприклад «Вечірні розмови» Максима Рильського, надруковані у «Вечірньому Києві», дотепер є класикою української журналістики і ці твори вивчають на факультетах журналістики університетів.

«Вечірній Київ» виходитиме 4 рази на рік і присвячуватиме свої шпальти найважливішим проблемам, які турбують мешканців столиці.

Нагадаємо, У березні 2024 року стартував новий проєкт з оцифрування газет, журналів, вісників, що зберігаються в бібліотечних фондах Державного архіву Івано-Франківської області. У електронний формат переведуть періодичні видання з найдавнішого часу до 1944 року, зокрема газети періоду ЗУНР — «Република», «Републиканець», «Нова зоря», «Новий час», «Громадські вісті», «Кур’єр станіславівський» та «Станіславівські вісті». 

Читайте також:

Фото: «Вечірній Київ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1055
Читайте також
29.12.2023 20:38
Роман Мельник
«Детектор медіа»
4 774
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Maria
9 дн. тому
ГрІнченка, а не ГрИнченка. Поправте заголовок.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду