Газета «Кременчуцький Телеграф» припиняє виходити друком

Газета «Кременчуцький Телеграф» припиняє виходити друком

16 Лютого 2024
645
16 Лютого 2024
11:54

Газета «Кременчуцький Телеграф» припиняє виходити друком

645
Останні п’ять місяців газета функціонувала на кошти гранту, який не передбачав розміщення реклами на шпальтах.
Газета «Кременчуцький Телеграф» припиняє виходити друком
Газета «Кременчуцький Телеграф» припиняє виходити друком

Припинила виходити друкована версія газети «Кременчуцький Телеграф» на Полтавщині. Останній номер вийшов 8 лютого 2024 року. Про це представниці ІМІ повідомила головна редакторка видання Леся Лазоренко

За її словами, видання не отримувало доходу, оскільки на його сторінках не було передбачено реклами.

«Це був донорський проєкт, грант, який ми виграли. Тривав п’ять місяців, але не передбачав розміщення реклами на сторінках друкованого видання, передплати та роздрібної торгівлі. Тому фактично ми не отримували доходу, який би міг дозволити нам випускати газету після закінчення гранту», — сказала Лазоренко.

За її словами, на сьогодні вартість паперу залишається для видання непідйомною, тож редакція не може власним коштом покрити витрати на виготовлення і продовження випуску «Кременчуцького Телеграфа». Лазоренко додала, що колектив медіа описав усю цю ситуацію донорам і сподівається, що надалі при оголошенні подібних грантів вони зважать на ці обставини. 

Як пише ІМІ, газета «Кременчуцький Телеграф» припинила виходити друком з початку повномасштабного вторгнення РФ, проте відновила випуск паперової версії у вересні 2023 року. Видання розповсюджували безкоштовно, лише в роздріб, за умовами грантової угоди.

«Кременчуцький Телеграф» виходить з 1998 року. Разом з «Приватною газетою», газетою «Для дому і сім’ї» і сайтами www.telegraf.in.ua, privatka.ua вона входить до «Видавничого дому «Приватна газета», який до 24 лютого 2022 року працював як незалежне медіа за кошт реклами. 

Після початку великої війни, з березня 2022-го, «Видавничий дім» тимчасово зупинив випуск друкованих видань і трудові відносини з працівниками рекламного відділу, відділу приймання оголошень та збуту. Сайт роботу не припиняв.

Як повідомляв «ДМ», 9 листопада 2023 року на 46-му році життя раптово померла головна редакторка «Кременчуцького Телеграфа» Ольга Мінчук.

23 січня редакції видання «Кременчуцький Телеграф» невідомі погрожували підірвати офіс.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
645
Читайте також
29.12.2023 20:38
Роман Мельник
«Детектор медіа»
4 756
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду